Hlavní obsah

Plzeňský plavec v nominaci na na Letní olympijské hry dětí a mládeže

Novinky, Luboš Ibrmajer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakub Horák (ročník 2007) je plavec Sportovního klubu Radbuza Plzeň, který byl nominován na Letní olympijské hry dětí a mládeže za Plzeňský kraj.

Foto: Luboš Ibrmajer
Článek

Při kvalifikačním závodě v disciplíně 100 metrů volný způsob zaplaval čtvrtý nejrychlejší čas 1:05,04, kterým postoupil do finálového závodu. V něm svůj kvalifikační čas ještě zlepšil, a díky tomu získal bronzovou medaili, v cíli mu naměřili 1:03,86 (od stříbrné medaile ho dělily dvě setiny vteřiny).

Finálovou účast si vybojoval i na dvojnásobně dlouhé trati, kdy se v rozplavbách umístil na šestém místě (2:23,69) a následně mezi osmičkou nejrychlejších se posunul o jednu příčku výše díky zaplavenému času 2:21,55.

Jakub získal Pamětní list Statutárního města Plzně z rukou prvního náměstka primátora, Mgr. Romana Zarzyckého. Předání se uskutečnilo ve čtvrtek 1. srpna na radnici v Petákově sále.

Jakuba ještě čeká přijetí na krajském úřadu Plzeňského kraje.

Když se Jakuba zeptáte, na jaké další své úspěchy je hrdý, tak rád zmíní ty z dálkového plavání na tříkilometrové trati. V loňském roce si vyplaval třetí místo a o rok dříve dokonce druhou příčku.

Ve své sbírce má dokonce i tu nejcennější medaili – zlatou – z letošního Letního mistrovství ČR mladšího žactva, kdy byl nejrychlejším plavcem naší klubové štafety na 4 x 50 metrů volný způsob.

Reklama

Výběr článků

Načítám