Hlavní obsah

Plzeňský kraj navštívil ministr školství Dalibor Štys

Novinky, Alena Lochmannová

Plzeňský kraj navštívil v pondělí 2. září ministr školství v demisi Dalibor Štys. V doprovodu hejtmana Milana Chovance si prohlédl střední školu v Horní Bříze a pozdravil žáky Masarykovy základní školy.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Do Plzeňského kraje přijel na začátek školního roku ministr školství Dalibor Štys.

Článek

Štys společně s hejtmanem Milanem Chovancem pozdravil nejprve žáky 2. až 9. třídy Masarykovy ZŠ, pro které začíná každý školní rok v sále Klubu Horní Bříza.

Krátce nato však už jejich kroky směřovaly do blízké Střední školy Horní Bříza. Zde se vzdělávají žáci ve dvou čtyřletých maturitních oborech Uměleckořemeslné zpracování kamene a keramiky a Výtvarné zpracování keramiky, dále v šesti učebních oborech a jednom oboru nástavbovém v dálkové formě studia.

Štys a Chovanec si prohlédli nové prostory pro praktické vyučování a poté popřáli žákům prvních ročníků hodně úspěchů v jejich studiu.

Masarykova základní škola Horní Bříza byla druhou školou, kterou ministr a hejtman v pondělí dopoledne navštívili.

"Dnes pro vás začíná důležitá věc. Každý den budete chodit do školy, kde se budete učit, kdo kdy kraloval, kdo s kým bojoval, ale také co roste okolo vás a spoustu dalších zajímavých věcí. Věřím, že vás škola bude bavit," řekl prvňáčkům Štys.

V závěru své návštěvy v Plzeňském kraji se ministr sešel s rektorkou ZČU Ilonou Mauritzovou a v doprovodu ředitele Techmania Science Center Vlastimila Voláka si prohlédl stávající expozici Techmanie i právě budované 3D planetárium.   

Reklama

Výběr článků

Načítám