Hlavní obsah

Plzeňský centrální obvod připravil další sezónu počítačových kurzů pro seniory

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už pátým rokem se díky spolupráci Městského obvodu Plzeň 3 a Střední školy informatiky a finančních služeb v Plzni otevřou pro seniory možnosti vzdělávání na počítačích.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

„Patnáctihodinové kurzy jsou rozděleny do pěti týdnů, výuka se koná vždy jednou týdně v odpoledních hodinách v moderních učebnách na střední škole na Borech. Začátek kurzů plánujeme na první říjnový týden,“ informoval starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer.  

Zájemci narození v roce 1956 a dříve si mohou vybrat z několika okruhů – začátečníci, mírně pokročilí, středně pokročilí, multimédia, Excel či úprava digitálních fotografií. Jednotlivé programy se otevřou pouze v případě naplnění kapacity.  

Kurzovné činí 660 Kč, senioři s trvalým bydlištěm na území Městského obvodu Plzeň 3 hradí pouze 300 Kč, zbytek jim doplácí úřad. Do kurzů se ale mohou přihlásit senioři i z dalších částí Plzně, ti pak hradí plnou cenu kurzovného.  

Senioři s trvalým bydlištěm na území Městského obvodu Plzeň 3 se mohou hlásit u Lucie Hůrkové (ÚMO Plzeň 3) na telefonním čísle 378 036 496. Senioři z jiných obvodů nebo i mimoplzeňští mohou volat od 1. září Jolanu Šmejkalovou (SŠIFS Plzeň) na telefonním čísle 377 832 427.

Reklama

Výběr článků

Načítám