Hlavní obsah

Plzeňské náměstí rozzářila vánoční jedle

Novinky, Jaroslav Kreisinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 30. listopadu na první adventní neděli proběhlo slavnostní rozsvícení vánočního stromu na náměstí Republiky v Plzni.

Foto: Jaroslav Kreisinger

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu v Plzni

Článek

Samotnému rozsvícení předcházel bohatý kulturní program, v rámci kterého na pódiu vystoupily dětské soubory Sluníčka, Mariella či orchestr Tremolo.

V 18 hodin nastal okamžik, na který čekaly tisíce přihlížejících. Primátor Martin Zrzavecký společně s dětmi z 1. základní školy a s biskupem Františkem Radkovským rozsvítili symbol vánoc.

Čtrnáctimetrovou jedli ojíněnou zdobí tisíce světýlek. Městu ji věnovali manželé Vozkovi z Božkova a náměstí bude krášlit do Tří králů. Zároveň do 23. prosince probíhají na náměstí tradiční vánoční trhy, nabízející nepřeberné množství sortimentu, přes tradiční punč, svařené víno, nejrůznější pamlsky, jako je staročeský trdelník, perníčky, klobásky nebo poctivé brambůrky.

K vidění jsou také stánky s vánoční dekoraci nebo ukázky řemeslné výroby. Na všechny návštěvníky čeká dřevěný betlém, který tvoří padesát figur v životní velikosti a ohrada se zvířátky, která přitahuje pozornost zejména dětí.

Na vánočních trzích nebude chybět ani bohatý doprovodný program, během kterého vystoupí zpěváci Martin Maxa, Eva Pilarová, Milan Drobný či Jakub Smolík. Od 10. prosince se také otevře vánoční pošta. Každý den bude v Meeting pointu od 10 do 17 hodin včetně víkendů pošťák razítkovat pohlednice ježíškovským pozdravem.

Reklama

Výběr článků

Načítám