Hlavní obsah

Plzeňská Techmania vyzývá děti: "Přijď na to!"

Novinky, Alena Lochmannová

Plzeňská Techmania od července představuje novou interaktivní expozici, která je určena zejména dětem a jejich rodičům.

Foto: Techmania Science Center

Plzeňská Techmania od července představuje novou interaktivní expozici Přijď na to!

Článek

Hravá kolekce hlavolamů a vědeckých hraček nazvaná "Přijď na to!" povzbuzuje kombinační schopnosti, postřeh, zručnost, kreativitu či paměť svých návštěvníků.

"Na letošní léto jsme si připravili řadu novinek a jednou z nich je i originální expozice Přijď na to!. Řádově tři desítky vědeckých hraček rozvíjejí kreativitu zejména dětí, během pilotního projektu si ale našly nadšené stoupence prakticky mezi všemi věkovými skupinami našich návštěvníků," uvedl tiskový mluvčí plzeňského science centra Tomáš Moravec.

Název "Přijď na to" vystihuje princip celé expozice, nad níž musí návštěvníci přemýšlet: mezi exponáty patří řada hlavolamů a hraček, na jejichž princip musí hráči přijít prostřednictvím manipulace a hry, tedy jej odhalit.

V Techmanii se expozice představuje na originálních hracích stolech různých tvarů, které speciálně pro dětské návštěvníky science centra navrhl průmyslový designer Štěpán Soutner, držitel ceny TALENT DESIGNU 2011.

MgA. Štěpán Soutner je známý např. svým návrhem příměstského vlaku RandeVuu nebo prací na unikátní expozici Vesmír, kterou centrum vědy Techmanie představí již od podzimu příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám