Hlavní obsah

Plzeňská nemocnice poděkovala občanům Stříbra za podporu

Novinky, Martina Sihelská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občané Stříbra už osmkrát podpořili Dětskou kliniku Fakultní nemocnice v Plzni sbírkou rukodělných pomůcek.

Foto: Martina Sihelská

Sbírka zkrátí dětem v nemocnici dlouhé chvíle.

Článek

Divadelní soubor Divoch ze Stříbra přivezl na oddělení Dětské kliniky FN v Plzni předvánoční dárek v podobě rukodělných pomůcek, hraček, pyžam a dokonce i CD přehrávače. Dárky byly předány na tamní hernu, děti, které na hernu nemohly, dostaly dárky až do postele.

Za nemocné děti poděkovala herní terapeutka Ludmila Romová spolu s dalšími pracovníky kliniky. "Stříbrští jsou našimi jedinými věrnými dodavateli. Žádný rok na nás nezapomenou. Jiní nás obdarují jednorázově, nebo dvakrát za sebou, ale pak už ne. Právě ve Stříbře jsou nejlepší a moc pomáhají nemocným dětem zkrátit dlouhé dny na lůžku," řekla Romová, když předávala přáníčko pro Stříbro.

"Sbírka by vlastně neexistovala, nebýt jedné maminky ze Stříbra, která sem pravidelně jezdila za dcerou a po každé přivezla různé dárečky. Je dobře, že dokázala přesvědčit tak prima partu lidí k záštitě, stříbrští ochotníci to s dětmi umějí a několikrát tu i hráli pohádku," dodala Romová.

S herci přijel do nemocnice Lumír Drnka. "Vím, že sem vozíme dárky, ale já jsem letos přijel podívat na oddělení poprvé. Když tu tak vidím ty malé děti, jak tu musí ležet a některé pěkně dlouho, tak je mi jich líto. Ale udělalo mi radost, když si děti vzaly dárky a hned začaly něco vyrábět, nebo si hrát," řekl Lumír Drnka.

Reklama

Výběr článků

Načítám