Hlavní obsah

Plzeňané ochutnají kulinářské speciality řecké kuchyně

Novinky, Alena Lochmannová

Řecká kuchyně má více než čtyři tisíce let starou tradici. Útulné řecké restaurace jsou rozesety po celé Evropě a nacházejí se téměř v každém větším městě. Ochutnat pravé řecké kulinářské speciality bude dnes a zítra možné také v Plzni.

Foto: Alena Oudová

Řecká kuchyně je směsí kuchařských tajemství předávaných po tisíciletí kuchaři hned z několika koutů světa.

Článek

Slunečné dny jsou již nenávratně pryč. Alespoň kratičký návrat do prosluněného Řecka si však mohou dovolit návštěvníci Dnů řecké kuchyně, které budou zahájeny v OC Plaza dnes v 16 hodin.

Řecká kuchyně je směsicí kuchařských tajemství předávaných po tisíciletí kuchaři hned z několika koutů světa. Patrné jsou vlivy z Evropy, Arábie a Malé Asie. Do Řecka jezdí každoročně turisté nejen za prosluněnými plážemi a oblázkovými plážemi, ale i za kulinářskými poklady jako jsou tzaziky, suvlaky nebo gyros.

Ve dnech 18. a 19. listopadu mohou zájemci přijít pravé řecké speciality ochutnat od 16 hodin do 19 hodin a v sobotu 20. listopadu pak od 14 hodin do 19 hodin. A protože k dobrému jídlu patří neodmyslitelně i dobré pití, návštěvníci budou moci ochutnat také ta nejlepší řecká vína. K dokreslení atmosféry je připraven i výběr tradiční řecké hudby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám