Hlavní obsah

Plzeň zažila druhé oslavy amerického fotbalu

Novinky, Jindřich Krisl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 14. září se v Plzni na hřišti SK 1984 na Lokomotivě uskutečnil již druhý ročník oslavy amerického fotbalu, tzv. PATRIOTS DAY.

Foto: Jindřich Krisl
Článek

Celý turnaj proběhl ve velmi přátelském duchu a postavily se proti sobě tři týmy. Pilsen Patriots, Pilsen Patriots juniorka a tým vysloužilých hráčů, z nich většina nestála na hřišti již několik let, pod názvem Legendy.

Jako první se utkaly Legendy s Juniory. Legendám se podařilo velmi těsně zvítězit, ale bylo vidět, že jsou nesehraní a chybí jim tréninky. Po konci tohoto zápasu následovalo vystoupení roztleskávaček Pilsen Cheer a Peewees.

Poté následoval zápas juniorů proti seniorům, který senioři podle očekávání vyhráli, i když juniory hodně šetřili.

Ihned nato na hřiště nastoupil dětský tým flag fotbalu, což je bezkontaktní forma amerického fotbalu, který s pomocí nově vznikajícího ženského týmu předved divákům, že americký fotbal mohou hrát i děti a ženy.

Posledním zápasem turnaje byl očekávaný zápas seniorům proti Legendám. Ačkoli se tým Legend velmi snažil a rozhodčí jim nadržoval, stejně nedokázal porazit mistrovský tým Patriotů.

Po celou dobu probíhal nábor: holek a kluků od 6 do 14 let do týmu flag fotbalu Pilsen Patriots, kluků od 15 do 18 let do juniorského týmu Pilsen Patriots, mužů od 18 let do seniorského týmu Pilsen Patriots, holek a žen od 15 let do ženského týmu Pilsen Angels.

Na úplný závěr dne zahrály kapely Ember´s Bridge, Náhradní díly (lidí) a Bradavice.

Reklama

Výběr článků

Načítám