Hlavní obsah

Plzeň navštívil německý velvyslanec

Novinky, Alena Lochmannová

Hejtman Milan Chovanec, jeho náměstek Ivo Grüner a radní František Bláha v úterý 14. února přivítali na Krajském úřadu Plzeňského kraje velvyslance Spolkové republiky Německo J. E. Detlefa Lingemanna.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Představitelé Plzeňského kraje přivítali velvyslance Spolkové republiky Německo J. E. Detlefa Lingemanna.

Článek

"Není náhodou, že jsem tak záhy po nástupu na svou pozici zavítal do Plzeňského kraje. Váš region zaujímá v bilaterálních, ale i v obchodních vztazích velmi významnou roli. Také spolupráce obchodních komor v krajském městě a v Řezně je dobře známá," uvedl v úvodu setkání Detlef Lingemann.

Velvyslanec seznámil představitele kraje s novou jazykovou kampaní "Šprechtíme",  která si klade za cíl zatraktivnit němčinu a posílit zájem žáků a studentů o výuku německého jazyka.

"Znalost němčiny je u nás na dobré úrovni, ale vždy je co zlepšovat. Projekt by měl najít uplatnění zejména v oblasti příhraničí. Projekt jsme připraveni maximálně podpořit a pomoci mu nejen s osvětou, reklamou, ale i v oblasti přeshraniční spolupráce," přislíbil hejtman Milan Chovanec velvyslanci.

Hejtman dále velvyslance seznámil s několika projekty přeshraniční spolupráce, jako jsou Plzeňský kraj a Horní Falc-evropští sousedé, Evropský region Dunaj-Vltava, Klidné příhraničí a další. Jako prioritu označil záměr dohodnout se SRN rekonstrukci a elektrifikaci železničního koridoru Mnichov - Regensburg - Furth i. W. - Plzeň – Praha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám