Hlavní obsah

Plzeň bude hostit Festival arabské kultury

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již potřetí se v Plzni odehraje Festival arabské kultury. Letošní ročník se zaměřuje na stopy, které arabská kultura zanechala v naší současné společnosti.

Foto: Západočeská univerzita v Plzni

Plzeňané budou moci ochutnat arabskou kuchyni, poslechnout si arabskou hudbu a získat informace o vývoji v nově se formujících arabských demokraciích.

Článek

"Návštěvníci se mohou těšit hned na několik novinek. Ve spolupráci s Divadlem Dialog a Ústavem Blízkého východu a Afriky v Praze nabídneme divákům netradiční dvojjazyčné divadelní představení. V rámci festivalu proběhne konference o arabské vědě v Plzeňské Techmanii. Vedle umění a vědy se zaměříme také na náboženství a debatu o možnostech dialogu mezi odlišnými kulturami," uvedla organizátorka festivalu Tereza Svášková.

Festival arabské kultury má tradičně zázemí na půdě Fakulty filozofické ZČU v Plzni.

"Jedinečný festival arabské kultury je organizován studenty a akademickými pracovníky katedry blízkovýchodních studií. Tato akce ukazuje, že Fakulta filozofická nabízí široké veřejnosti možnost poznávání kulturního bohatství oblastí, které možná nejsou tak vzdálené a cizí, jak si někdy myslíme," upozornil Pavel Vařeka, děkan fakulty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám