Hlavní obsah

Plzeň bojuje s konzumací alkoholu nezletilými

Novinky, Alena Lochmannová

Informační kampaň Respektuj 18 města Plzně, společnosti Plzeňský Prazdroj a Centra protidrogové prevence a terapie vyvrcholí ve čtvrtek 26. června na náměstí Republiky.

Foto: Magistrát města Plzně

Letošními tvářemi kampaně jsou známé plzeňské osobnosti – herec Martin Stránský, tenistka Andrea Hlaváčková nebo dobrovolný hasič Roman Nistor.

Článek

V ten den může každý symbolicky podpořit hlavní myšlenku kampaně, že alkohol dětem do ruky nepatří. Projekt vznikl v Plzni a zaměřuje se především na možná riziková místa, tedy na personál v restauracích a barech či v maloobchodních prodejnách.

Kampaň proti toleranci alkoholu u nezletilých Respektuj 18 odstartovala 1. června 2013. Letošními tvářemi kampaně jsou známé plzeňské osobnosti – herec Martin Stránský, tenistka Andrea Hlaváčková nebo dobrovolný hasič Roman Nistor. Poslední čtvrtek v červnu bude během Dne Respektuj 18 umístěn na náměstí Republiky v Plzni infostánek, v němž se kolemjdoucí dozví více o kampani Respektuj 18.

„V průběhu Dne Respektuj 18 neděláme žádnou sbírku a nic neprodáváme,” doplňuje Robert Houdek, radní města Plzně pro oblast bezpečnosti.

!Prevence nezodpovědné konzumace se prolíná veškerými aktivitami naší společnosti. Náš postoj k problematice je jednoznačný. Stejně jako odborná veřejnost vnímáme i my konzumaci alkoholu mladistvými jako vážný společenský problém,„ potvrdila Drahomíra Mandíková, ředitelka firemních vztahů a komunikace Plzeňského Prazdroje s tím, že zkušenosti získané během kampaně by se měly rozhodně předávat dál.

Po skončení hlavní části informační kampaně budou o letních prázdninách hlídky městských strážníků ve větší míře kontrolovat provozovny v Plzni, zda není mladistvým podáván nebo prodáván alkohol.

„Během loňského ročníku kampaně městská policie v průběhu léta zkontrolovala na 170 objektů. V pěti případech zajistila celkem 13 mladistvých pod vlivem alkoholu,” připomíná Robert Houdek.

„Ochrana zdraví našich dětí stejně jako vypěstování správných návyků patří k úkolům, které život před každého z nás v určitou životní chvíli postaví. Záleží jen na nás, jak v tomto směru uspějeme. Jsem proto moc rád, že kampaň Respektuj 18 letos pokračuje již druhým ročníkem a že přináší své výsledky,” dodal Petr Hrouzek, ředitel Centra protidrogové prevence a terapie, o.p.s. Plzeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám