Hlavní obsah

Plně naložený autodomíchávač málem zdemoloval rodinný dům

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do zahrady rodinného domu v Březůvkách na Zlínsku se v úterý 16. října po poledni převrátil domíchávač, který vezl 8,5 kubických metrů betonu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, silnice byla uzavřena po dobu pěti hodin.

Foto: HZS Zlínského kraje

Domíchávač těsně minul rodinný dům.

Článek

„Informaci o havárii přijali hasiči v 13:04 hodin. Oznamovatel uváděl, že domíchávač sjel do příkopu a převrátil se na pravý bok, řidič je mimo vozidlo nezraněn a z auta vytéká olej,“ uvedl ve středu 17. října Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Za třináct minut po oznámení byli hasiči na místě a zjistili, že domíchávač leží v zahradě rodinného domu a pod ním jsou zbytky plotu.

„Velkým štěstím bylo, že v době nehody se u plotu nevyskytovaly žádné osoby. Hasiči zabránili úniku pohonných hmot a pod vozidlo umístili úkapové vany,“ řekl mluvčí hasičů.

Majitel autodomíchávače hasičům sdělil, že vozidlo s betonem váží 30 tun. Proto velitel zásahu povolal dva speciální autojeřáby.

„Jejich obsluhy po dvou hodinách vyprostily domíchávač z příkopu. V druhé fázi bylo havarované vozidlo během necelé hodiny postaveno zpět na kola. Uniklé provozní náplně hasiči zasypali sypkou sorbční látkou,“ sdělil Roman Žemlička.

Kvůli vyproštění havarovaného stroje Policie ČR provoz v části Březůvek a silnice vedoucí k obci Provodov od 15 hodin uzavřela a obnovila ho až okolo 20. hodiny po odtažení autodomíchávače.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám