Hlavní obsah

Plasy budou o víkendu balancovat Na hraně!

Novinky, Sylvie Kročáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podobně jako v předchozích třech letech i tento rok se o víkendu 12. až 14. dubna sjedou do Plas mladí herci a divadelní tvůrci, kteří v rámci postupové přehlídky experimentujícího a studentského divadla Na hraně! předvedou sobě navzájem i divákům, jak si představují divadlo a divadelní svět.

Foto: Sylvie Kročáková

Festival Na hraně! v zimním refektáři plaského konventu.

Článek

Díky úrovni, kterou se tyto amatérské soubory mnohdy vyrovnávají souborům profesionálním, se tak můžeme těšit na dvanáct představení různých žánrů, jež jsou proložena diskuzemi s tvůrci a členy odborné poroty.

Program začíná slavnostním zahájením v pátek v 19.15 hodin inspirativním představením Andromaché z dílny nezávislé divadelní skupiny Geisslers Hofcomoedianten (nový barokně - divadelní styl). Před očima nám tak v 60minutovém představení ožije antická tragédie v netradičním činoherně-komicko-operním pojetí. Největším a nejdůležitějším přínosem přehlídky je totiž možnost vzájemného setkávání divadelníků a sdílení nových neotřelých nápadů, interpretací a forem.

Na festival se sjedou divadelní soubory z Plzeňského a Karlovarského kraje, které tak budou mít možnost postupu na národní přehlídky v Ústí nad Orlicí nebo v Písku. Celá akce je pořádána plzeňským občanským sdružením Johan ve významné spolupráci s Národním památkovým ústavem, správou kláštera v Plasích a Městem Plasy.

Představení se budou konat v zimním refektáři konventu plaského kláštera a v kině Střela. Po celý víkend bude možné proložit divadelní představení prohlídkou bývalého cisterciáckého kláštera a během celého trvání festivalu bude zajištěno občerstvení v nedaleké kavárně.

Program a všechny potřebné informace jsou dostupné na http://www.klaster-plasy.cz/?Kulturni-akce nebo na www.prehlidky-johan.net.

Reklama

Výběr článků

Načítám