Hlavní obsah

Plastožroutí soutěž ve sběru PET víček pokračuje

Novinky, Alois Miarka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již čtvrtý ročník soutěže Nakrmte Plastožrouta vyhlásila zlínská firma Jelínek-Trading, která patří k předním zpracovatelům plastového odpadu v České republice. Soutěž potrvá až do 31. května 2015 a i tentokrát se orientuje na sběr víček od PET lahví.

Foto: Kresba: Libor Drobný
Článek

Jak uvedl Pavel Rosman, marketingový specialista společnosti Jelínek-Trading, vyhodnocení třetího ročníku plastožroutí soutěže se uskutečnilo 31. května 2014 a opět potvrdilo její nezanedbatelný význam při environmentální výchově dětí ve více než 200 základních i mateřských školách na Moravě i v Čechách.

Nové sběrné místo v severních Čechách

„Jelikož se stále více hlásí do soutěže zájemci z českých krajů, rozšířili jsme síť výkupních míst o Sběrný dvůr společnosti Gesta v Rynolticích na Liberecku,“ uvedl Pavel Rosman. 

„Podrcená víčka budeme ze severních Čech odebírat pro provozovnu Jelínek-Trading ve Vrbně pod Pradědem, kde z granulátu lisujeme zahradní kompostéry. V loňském roce jsme jich vyrobili a prodali 28 639 kusů, což je o tři tisíce více oproti roku 2012. Zhruba 40 procent produkce putovalo na zahraniční trhy v Evropě.“

Další informace: www.plastozrout.cz, https://www.youtube.com/watch?v=Ur6lLLCzAtM

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám