Hlavní obsah

Plameny zničily střechu rodinného domu na Zlínsku

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu okolo dvou miliónů korun způsobil v neděli 26. srpna požár střechy obytné budovy v Karlovicích na Zlínsku, který vypukl krátce před půlnocí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požárem zasažená střecha rodinného domu.

Článek

„Dům obývají dvě rodiny, nikdo nebyl zraněn. Příčinu, proč začala střecha hořet, šetří vyšetřovatel hasičů,“ informovala dnes mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Operační důstojník krajských hasičů vyslal před půlnocí k požáru pět hasičských jednotek. Nejdříve zasáhli místní dobrovolní hasiči, kteří se napojili na zdejší hydrant a začali jedním proudem požár hasit. 

„Postupně přijížděly i ostatní jednotky a natáhly další proudy. Plameny se po střeše rychle šířily. Hasiči v dýchací technice hasili zevnitř domu i z venku. Zásah uvnitř domu jim komplikoval hustý dým a nízký strop půdního prostoru, kde se v dýchací technice po trámech pohybovali po čtyřech,“ popsala jejich činnost Lucie Javoříková.  

Po lokalizaci požáru hasiči rozebrali část střešní konstrukce, dohašovali skrytá ohniska a celý objekt neustále kontrolovali termokamerou až do konečné likvidace požáru.

Profesionální hasiči ze Zlína a Otrokovic spolu s dobrovolným i hasiči z Karlovic. Lhoty a Napajedel včasným zásahem zachránili majetek za další dva milióny korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám