Hlavní obsah

Plameny sebraly dřevařům vůz se speciální technologií, škoda čtyři milióny

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči ze Zábřehu, Králík a Červené Vody vyjížděli ve středu krátce před sedmou hodinou ráno k požáru nákladního vozidla, které se vznítilo v serpentinách u Bušína. Vůz, převážející stroj se speciální dřevařskou technologií, oheň zcela zničil. Majitel škodu vyčíslil na čtyři milióny korun.

Foto: HZS OLK
Článek

"Nákladní auto jelo z Bušína na Červenou Vodu. V serpentinách se z motoru začal valit hustý kouř a vyšlehly plameny. Řidič a majitel v jedné osobě okamžitě zastavil a pomocí několika hasicích přístrojů se pokoušel požár uhasit," uvedl mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák s tím, že boj s plameny byl ale nad mužovy síly. 

Požár zasáhl kabinu nákladního vozidla a také hydraulickou ruku, která byla součástí vybavení vozu. Oheň zasáhl i stroj na štěpkování, který byl v nákladním prostoru.

"Uvnitř kabiny nákladního vozidla s technologií pro obsluhu štěpkovače, byla umístěna obslužná elektronická část. Celá tato technologie podle sdělení majitele měla v době pořízení hodnotu několika miliónů korun," dodal Hošák. Hasiči během chvíle požár lokalizovali a uhasili.

Podle prvotního šetření byla příčinou vzniku požáru zřejmě technická závada v motorové části.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám