Hlavní obsah

Plameny pohltily budovu skladu v centru Zlína

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Škodu nejméně za půl miliónu korun způsobil v pátek 5. října dopoledne požár skladu v centru Zlína v areálu bývalého Svitu nedaleko supermarketu. Při požáru a během jeho likvidace nebyl nikdo zraněn, příčinu zjišťuje vyšetřovatel hasičů spolu s Policií ČR.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár skladu v Gahurově ulici.

Článek

Krátce po sedmé hodině ranní vyhlásil operační důstojník poplach pro devět jednotek hasičů a vyslal je do Zlína do Gahurovy ulice k hlášenému požáru plechové haly. 

„Po příjezdu hasiči zjistili, že oheň zasáhl celou budovu o velikosti 10 x 30 metrů, ve které byl uskladněn nábytek, elektrospotřebiče a nádobí pro domácnost,“ informovala mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Hasiči dokonce vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. „Jednotky postupně nasadily sedm hasebních proudů, díky nimž postupně požár dostaly pod kontrolu. Na místo vodu kyvadlově přivážely cisternami z hydrantu z nedalekého nákupního centra a z areálu Svitu, což zásah komplikovalo,“ sdělila mluvčí.

Do ovzduší sice šel několik minut velký kouř, podle mluvčí hasičů ale nebyl pro obyvatele města nebezpečný a závažné zplodiny se v ovzduší neobjevily.

Poté, co velitel zásahu vyhlásil lokalizaci požáru, hasiči postupně rozebírali plechovou konstrukci budovy a vynášeli uskladněný materiál. Objekt kontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska.

„Vzhledem k rozsahu požáru se na místo dostavili územní řídící důstojník HZS Zlínského kraje, velící důstojník směny a velitel stanice Zlín i zástupci města, do jehož majetku budova patří,” dodala Lucie Javoříková.

Šest minut po desáté hodině dopolední vyhlásil velitel zásahu likvidaci požáru. Poté se postupně začaly jednotky vracet zpět na své stanice. Na místě zůstala na dohlídku požářiště jednotka Statutárního města Zlína

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám