Hlavní obsah

Písničkářka Eva Henychová vystoupí v Přibyslavi

Novinky, Jiří Smutný

V kulturním domě v Přibyslavi se v sobotu 5. března v 19.00 hodin koná koncert zpěvačky, kytaristky, skladatelky a textařky Evy Henychové. Předprodej vstupenek je v Kurfürstově domě.

Foto: Jiří Smutný

Eva Henychová (ilustrační foto)

Článek

Eva Henychová pochází ze Zlína, ale žije v Ostrově nad Ohří. Vystudovala na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze oba obory, kytaru i zpěv, takže má jako jedna z mála našich písničkářek maximální kvalifikaci. Zpívá zásadně svoje vlastní písně, za kterými si stojí, protože jsou to její výpovědi.

Do povědomí veřejnosti se dostala před čtvrt stoletím vítězstvím na Portě. Následně se stala profesionální písničkářkou. Svoje působení na pět let rozšířila o vyučování zpěvu a hry na kytaru v ZUŠ v Ostrově nad Ohří, ale tato epizoda před pěti lety skončila a nyní už se zase plně věnuje pouze své písničkářské dráze.

První album jí vyšlo před 20 lety a jmenovalo se Svítání. Za 4 roky se pak objevilo Za stěnou z papíru a za další 4 roky Všechno je jinak. Čtvrté a zatím poslední je album Sinaj, které si vydala sama ve svém vydavatelství Islet records v roce 2010.

Recitál v kulturním domě nabídne posluchačům hodinu a půl trvající výběr písní ze všech alb, zejména za dvou nejčerstvějších. Jednotlivé písně většinou krátce uvede a u některých prozradí jejich genezi. Kdo má rád písně, které vybízejí ke zklidnění, zamyšlení a přemýšlení, neměl by si koncert nechat ujít.

Reklama

Výběr článků

Načítám