Hlavní obsah

Písnička Marilyn, kterou nazpíval Vlady Gryc s rockerkou Tanjou, se dočkala videoklipu

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už třetí písnička z debutového alba Já svý sny mám zpívajícího textaře Vladyho Gryce dostala vizuální ztvárnění. Jde o skladbu Marilyn, kterou protagonista nazpíval s rockovou zpěvačkou Tanjou. Autorem hudby je někdejší člen slavné německé skupiny Kreis Hellmut Sickel.

Foto: Robert Rohál

Tanja a Vlady Gryc v oblíbené ostravské kavárně Klub Atlantik.

Článek

Písničkou Marilyn vzdává Vlady Gryc hold svému idolu - americké filmové hvězdě Marilyn Monroe. Zajímavostí je, že romanticko-nostalgicky laděnou písničku pojal jako duet a ve studiu ho natočil se svou kamarádkou Tanjou. Ta sice koncertuje a nahrává se slavnou rockovou kapelou Citron, ale hostování v této křehké písni přijala jako příjemnou změnu.

Vlady Gryc se s Tanjou zná od raného mladí z Ostravy, kde oba vyrůstali. Podobný byl i jejich další osud - oba žijí delší dobu v zahraničí. Gryc se už před lety zabydlel v Berlíně, kde vznikla i nahrávka jeho debutového alba. Hudbu ke všem dvanácti písním zkomponoval dnes už dobrý Grycův přítel a kolega Hellmut Sickel, texty jsou dílem zpěváka.

Album Já svý sny mám, které se na českém trhu objevilo letos v létě, je zajímavé žánrově pestrou hudební složkou, vypointovanými texty  a několika hitovými nápěvy. Od prvního poslechu je jasné, že autorem hudební složky je zkušený hitmaker.

Jako první se dočkala originálního videoklipu písnička Tchýně, což je de facto crazy groteska, v níž vedle hlavního protagonisty účinkuje ještě další Vladyho kamarádka - herečka a zpěvačka Renáta Drössler. Druhý klip v pořadí vznikl na taneční písničku Te Quiero, jež bodovala řadu týdnů v rozhlasové hitparádě Česká dvanáctka, z níž si odnesla titul "zlatá dvanáctka".

Letos byl Vlady Gryc hostem Miloše Skalky v rozhlasovém pořadu Noční proud a také poskytl řadu novinových rozhovorů. V příštím roce by se měl představit i na "live" vystoupeních v Česku. Vedle toho už chystá další album stejně jako další videoklip.

Obrazové ztvárnění písně Marilyn vzniklo v Berlíně, a to v režii samotného Vladyho Gryce. Na videoklipu dále spolupracovali Pavel Bornfleth (kamera), Roman Binder a Kája Hrdina (fotografie) a Edith Hamrlová (grafika a produkce).

Reklama

Výběr článků

Načítám