Hlavní obsah

Pionýrská stezka prověřila schopnosti soutěžících

Novinky, Anna Kováčová

Oblastní setkání pionýrů se soutěží Pionýrská stezka se uskutečnilo v sobotu 9. června. Jako každý rok se sjely na pionýrskou základnu Bystřina, která se nachází u Kostelní Břízy na Sokolovsku, děti z pionýrských skupin z Březové, Nejdku a Habartova.

Foto: Anna Kováčová
Článek

Po příjezdu na Bystřinu, jsme se my děti bavily hraním her a mezitím proběhla porada rozhodčích a poslední přípravy před slavnostním zahájením. Hned po poradě byl svolán nástup, na kterém jsme vrátili putovní poháry a dostali jsme za ně malé poháry, jako upomínku na loňské umístění. Poté jsme se dozvěděli trasu, po které poběžíme, a také stanoviště, která budeme plnit.

Soutěží dvoučlenné hlídky, které jsou rozděleny do pěti věkových kategorií, které se vydávají na trasu a plní zde na sedmnácti stanovištích určené úkoly. Naše Pionýrská skupina Habartov přišla na start kolem půl jedenácté.

Při soutěži jsme si užili prolézání skrz kopřivy, křoví, vysokou trávu, stoupání do kopců, ale také jsme si užívali pořádnou legraci a hlavně soutěžení. Plnili jsme např. úkoly týkající se morseovky, stop živočichů, souhvězdí, ohně a ohniště, stavěli jsme stan, poznávali hrady a zámky nebo třeba vázali uzle.

K večeru byl svolán nástup a my mohli jenom doufat, že snad nějaká cena bude naše. Většina nás se opravdu dočkala. Naše skupina obsadila většinu prvních míst a opět tak získala putovní pohár za 1. místo v soutěži skupin. Na druhém místě se umístila PS Březová a na třetí místo se dostala PS Nejdek.

Reklama

Výběr článků

Načítám