Hlavní obsah

Pěvecký sbor Cantica laetitia vybojoval v silné mezinárodní konkurenci v Badenu třetí místo

Novinky, Sabina Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zlínský sbor Cantica laetitia získal krásné třetí místo na mezinárodní soutěži pěveckých sborů v rakouském Badenu. O první místo se dělily kvalitní sbory University of Santo Tomas Singers z Filipín a Airlangga University Choir z Indonésie. Druhé místo nebylo uděleno.

Foto: Petr Šamša

Cantica laetitia Zlín na mezinárodní soutěži Ave Verum v rakouském Badenu 2017

Článek

Mezinárodní soutěže pěveckých sborů Ave Verum v Badenu, která se konala od 22. do 25. června, se letos zúčastnilo celkem osm sborů z celého světa (Švédsko, Estonsko, Rusko, Filipíny, Indonésie, Maďarsko a Česká republika).

„Konkurence byla nebývale vysoká,“ potvrdil sbormistr zlínského sboru Josef Surovík, který byl s výkonem svého sboru spokojen. „V posledních letech podáváme evropský standard a v Badenu tomu nebylo jinak. Jsem tomu rád,“ přiblížil Josef Surovík. 

Zpěváci Cantica laetitia soutěžili v pátek v jedné kategorii se všemi sbory. Díky skvělému výkonu postoupili do sobotní Grand Prix, kde jim odborná porota udělila cenné třetí místo.

„Vždy se snažím vybrat repertoár tak, aby byl zajímavý pro odbornou porotu i pro diváky,” podotkl Surovík. Dodal, že organizace festivalu byla precizní, ale vzhledem k tropickým teplotám, které zlínský sbor provázely celým pobytem v Badenu, byla soutěž velmi náročná i fyzicky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám