Hlavní obsah

Pěvecká soutěž Talent Ostrava vstupuje do druhého ročníku

Novinky, Petra Kubecová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos se opět budou moci talentovaní zpěváci z celé České republiky i ze zahraničí utkat o vítězství v soutěži Talent Ostrava 2016.

Foto: Lucie Maceczková

Starostka Petra Bernfeldová a sochař Jan Šnébergr předávají cenu absolutní vítězce Talent Ostrava 2015 Romaně Cínové

Článek

Soutěž probíhá pod záštitou starostky obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Ing. Petry Bernfeldové. Přihlásit se mohou všichni ve věku od 10 do 21 let, kteří si věří a chtějí si porovnat své síly s vrstevníky. Jedinou podmínkou je zaslat vyplněnou přihlášku spolu s hudebním podkladem do 31. března na emailovou adresu talentostrava@seznam.cz. 

„V letošním ročníku se soutěží ve 4 kategoriích podle věku a celkem ve třech kolech. Finálové kolo proběhne v hudebním klubu Parník. Doufáme, že letošní ročník bude minimálně stejně silný, jako ten loňský, a že objevíme nadějný mladý talent, jako to bylo v případě loňské vítězky, patnáctileté Romany Cínové z Lipníku nad Bečvou. Uvítáme účast ZŠ, SŠ a ZUŠ z Moravské Ostravy a Přívozu. Také bychom byli rádi, kdyby se nám opět přihlásili zpěváci i ze zahraničí. V minulém ročníku zaujal porotu svým charismatickým projevem Piotr Wdowczyk z Polska, který si za svůj výkon odnesl první místo,” prozradila ředitelka Pop Academy, která soutěž pořádá spolu s Centrem Kultury a vzdělávání Moravská Ostrava.

Letošní novinkou bude možnost živého hudebního doprovodu a především cena pro absolutního vítěze, který dostane příležitost zazpívat si sólově s Moravskoslezskou Sinfoniettou.  

Soutěž má uzávěrku 31. března Předkola proběhnou 16. a 17. dubna ve Výstavní síni Sokolská a samotné finále potom 13. května v klubu Parník.

Veškeré informace a přihláška jsou k dispozici na www.talentostrava.cz nebo www.popacademy.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám