Hlavní obsah

Petra Janů a otevírání pramenů odstartují lázeňskou sezónu v Luhačovicích

Novinky, Denisa Ižová

Pásmem programů Otevírání pramenů 2018 odstartuje v Luhačovicích 11. až 13. května letošní lázeňská sezóna. Jedná se o tradiční akcí, o kterou jeví mimořádný zájem tisíce návštěvníků.

Foto: Lázně Luhačovice

Program

Článek

Potěší nejen lázeňské hosty, ale především obyvatele z celého okolí, a dokonce i ze Slovenska. Slavnosti zahájí v pátek 11. května v 10.00 pouliční jarmark u pošty a třídenní pásmo vyvrcholí v neděli 13. května posvěcením pramenů a koncertem folklórních souborů.

V pátek se kolotočem pohádek představí divadlo Já to jsem z Českých Budějovic a večer zakončí Petra Janů a skupina Amsterdam koncertem v MěDK Elektra.

Sobota bude patřit v Lázeňském areálu přehlídce historických vozidel i historických bicyklů, hudebním programům a umění. Neděli zahájí v 8.30 slavnostní mše svatá v kostele Svaté rodiny. Poté v 10.00 začíná průvod po pramenech a svěcení pramenů.

Po celé dopoledne ožije lázeňský park vystoupeními folklorních souborů u pramenů. U jednotlivých pramenů tancují a zpívají folklorní soubory, které se následně představí v hlavním odpoledním programu v 15.00. Programy jsou volně přístupné veřejnosti.

Největším soukromým organizátorem veřejného kulturního programu v Luhačovicích jsou Lázně Luhačovice, a. s. Letos připravují celou řadu pořadů jak z dramatického, tak i hudebního žánru, k nimž patří především prestižní Festival Janáček a Luhačovice.

Dramaturgie Kulturního léta nabízí renomované divadelní soubory a herecké osobnosti, sólisty a orchestry. Velké pozornosti a oblíbenosti se těší Akademie Václava Hudečka. Své stálé příznivce má přehlídka komorní divadelní tvorby Divadelní Luhačovice, Luhačovické divadelní sešlosti i Luhačovické řezbářské sympozium.

Příjemnou pohodu a odpočinek najdou hosté i při kolonádních koncertech, které rozeznívají v letním období Lázeňské náměstí. V mimosezónním období připravují lázně nabídku klubových programů v night clubu hotelu Alexandria, kde se zároveň po celý rok pořádají pravidelné taneční večery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám