Hlavní obsah

Petra Chovancová z Horní Lidče odjíždí do Běloruska na mistrovství světa v požárním sportu

Novinky, Ludmila Brousilová

Mistrovství světa v požárním sportu se koná ve dnech 2. - 9. srpna v Bělorusku. Devatenáctiletá Petra Chovancová z Horní Lidče na něm bude reprezentovat Českou republiku v týmu juniorek.

Foto: Ludmila Brousilová

Petra Chovancová se vloni na Mistrovství světa v požárním sportu stala dvojnásobnou vícemistryní světa.

Článek

Nejprestižnější soutěž, ve které poměří své fyzické schopnosti profesionální a dobrovolní hasiči z několika států světa, se v letošním roce odehraje v Bělorusku ve městě Grodno. Kromě zahraničních závodníků na ní jedou i družstva z České a Slovenské republiky.

„V sobotu večer odjíždíme všichni do Ostravy a odtud se v neděli přesunujeme do Běloruska. V našem týmu je jedenáct sportovkyň," informoval vedoucí české reprezentace žen a juniorek v požárním sportu Vlastimil Gašek. Na mistrovství světa musí obstát v takových disciplínách, jakými jsou běh na sto metrů s překážkami, výstup na cvičnou věž, štafeta a požární útok.

Vlastimil Gašek je také trenérem mistrovského týmu. Pod jeho dohledem se už od března připravuje Petra Chovancová z Horní Lidče. Petra v loňském roce získala na mistrovství světa v požárním sportu ve Svitavách dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. Navíc při jednom z pokusů v běhu na sto metrů s překážkami překonala s časem 17:06 sekundy svůj osobní rekord.

„Za sbor hornolidečských dobrovolných hasičů Petře přejeme, ať se jí na mistrovství světa daří, a ať se jí a celému reprezentačnímu týmu podaří dosáhnout těch nejlepších výsledků," uvedl velitel hasičů Miroslav Pinka.

Petra se požárnímu sportu věnuje už od dětství. V letošním roce úspěšně ukončila střední odbornou školu požární ochrany ve Frýdku-Místku. K „hasičům“ ji přivedl tatínek. Jejím „domovským" sborem je Sbor dobrovolných hasičů Horní Lideč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám