Hlavní obsah

Petra Chovancová vicemistryní světa v požárním sportu

Novinky, Ludmila Brousilová

Petra Chovancová obsadila ve čtvrtek na Mistrovství světa juniorů v požárním sportu druhé místo v běhu na sto metrů s překážkami.

Foto: Ludmila Brousilová

Petra Chovancová držitelka stříbrné medaile z mistrovství světa v požárním sportu

Článek

Tento týden se ve Svitavách koná mistrovství světa v požárním sportu. Od středy jsou na programu čtyři soutěžní disciplíny. Výstup na cvičnou věž, běh na sto metrů s překážkami, štafeta a požární útok.

V reprezentaci českého národního týmu je i Petra Chovancová z Horní Lidče. Ve čtvrtek odpoledne se tato mladá sportovkyně stala vicemistryní světa a druhou nejlepší závodníci v běhu na sto metrů s překážkami. Do cíle doběhla za 17,23 sekund. Devatenáctiletá Petra, která je svěřenkyní Vlastimila Gáška, měla jen o jednu setinu sekundy horší čas než vítězka závodu Ruska Lilia Khomutskikh. Bronzová příčka patřila rovněž reprezentantce Ruska Liudmile Chikaeve. 

„Nemohla jsem tomu uvěřit, že jsem dosáhla na stupně vítězů. Vlastně jsem byla jen o jednu setinu sekundy za vítěznou Ruskou. Současně jsem byla trochu zklamaná, že mi zlato uniklo. Z titulu se ale velmi raduji. V této disciplíně totiž není opravný pokus,“ popsala své dojmy pár hodin po závodu Petra.  

V pátek stříbrnou držitelku medaile čeká štafeta na čtyřikrát sto metrů s překážkami. Tuto soutěžní disciplínu začíná jako první právě Petra a to pět minut po jedenácté hodině.

V reprezentačním týmu České republiky panuje skvělá nálada. „Moc si to tu na mistrovství světa všichni užíváme. Je to super tým, ve kterém si všichni navzájem fandí a jeden druhého podporuje,“ dodala sympatická blondýnka a čerstvá stříbrná medailistka Petra Chovancová.

Petra navíc během mistrovství světa překonala i svůj osobní rekord. Při jednom z pokusů v běhu na sto metrů s překážkami dosáhla času 17:06 s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám