Hlavní obsah

Petr Langr rozpálil pardubický Bushman bar

Novinky, Michal Chlumský

V sobotu 21. ledna v pardubickém Bushman baru pokračoval další díl koncertní série Sobotní Bushman Live. Tentokrát se představil pardubický hudebník Petr Langr společně se svým kamarádem Lukášem Samkem, který jej doprovázel na housle.

Foto: Honza Řeháček
Článek

Talentované duo vytvořilo strhující atmosféru, bar jásal, na konci už nebyl potřeba ani mikrofon. Zpívali všichni!

Večer přinesl mnoho kouzelných momentů. Petr se do zpívání skutečně opřel a jeho hlas zvučel celým prostorem. „Šli jsme do toho naplno, v polovině večera jsem si myslel, že přijdu o hlasivky, ale zvládli jsme. Díky všem, tenhle večer je nezapomenutelný,“ usmíval se po koncertu Petr Langr.

Pardubická dvojice však nebyla jediným vystupujícím večera… Barem se roznesla zpráva, že mezi hosty je také americký folkový muzikant Max Andrews. Slovo dalo slovo a během chvilky podával Petr Maxovi kytaru, a ten vysekl několik svých příjemných písní. Své muzikantství v ten moment potvrdil houslista Lukáš Samek, který po chvilce přidal ke každému songu houslové party. Na tento spontánní zážitek reagovalo publikum jednoznačně – úsměvem a tancem!

Petr s Lukášem během večera prozradili, že se chystají nahrát nové album. A rovnou fanouškům předvedli písně, které se na něm objeví. „Ty jo, tenhle song slyším poprvé a hned mám chuť si ho zpívat, pecka,“ pronesl jeden z hostů na baru. Petr Langr během večera předvedl i své šoumenství, zdravil všechny nově příchozí, špičkoval se navzájem s Lukášem, k návštěvníkům dokonce otočil i mikrofon a předstíral, že text už dále nezná a musí zpívat sami. A chytli se!

Kromě své vlastní tvorby zahrála dvojice také několik oblíbených písní na přání. Jedním z vrcholů večera tak byla jejich interpretace písně Hallelujah od Leonarda Cohena, kdy v elektrizující atmosféře zpíval refrén každý.

„Dnešní koncert byl úžasný, ukázalo se, že v Pardubicích máme spoustu talentů. A proto budeme s vystoupeními pokračovat ještě po mnoho měsíců. Průběžně se potkáváme s dalšími hudebníky a domlouváme s nimi termíny, kdy zahrají. Hned nadcházející sobotu 28. ledna se můžete těšit na Petru Pohankou, mladou písničkářku, která už u nás jednou vystoupila. Diváky si získala natolik, že tento víkend uděláme přídavek,“ zve všechny fanoušky hudby na koncert Petr Radosta, provozovatel Bushman baru.

Reklama

Výběr článků

Načítám