Hlavní obsah

Pes baskervillský bavil Plzeňany, nyní se na scénu vrátí Lhář

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmou premiéru v kulisách historického centra města připravil v osmém roce svého trvání festival Divadelní léto pod plzeňským nebem.

Foto: Divadelní léto

S Bakervilly se Plzeňané mohli bavit a smát se, až se doslova za břicha popadali, do čtvrtka 9. července.

Článek

Detektivní komedii Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! umístili tvůrci do Proluky v Křižíkových sadech. V režii uměleckého šéfa Městských divadel pražských Petra Svojtky se tu jako Sherlock Holmes a doktor Watson potkali herci Pavel Batěk a Zdeněk Velen. V dalších rolích jim sekundovali mimo jiné Zdeněk Rohlíček, Zdeněk Mucha nebo Marta Dancingerová.

Hvězdou letošní premiéry byl plzeňský rodák, herec a hudebník Pavel Batěk, který si slavného detektiva zahrál v době, kdy po dlouholetém angažmá v Divadle na Vinohradech přechází od srpna do činohry Národního divadla. Autory dramatizace Psa baskervillského A. C. Doyla byli Jiří Janků a Petr Svojtka, který se také ujal režie.

S Bakervilly se Plzeňané mohli bavit a smát se, až se doslova za břicha popadali, do čtvrtka 9. července. Nyní se však premiérová hra letošního Divadelního léta loučí a na scénu se vrací Lhář!

Od 12. do 18. července se na jevišti v Proluce odehraje sedm představení komedie Carla Goldoniho Lhář, která měla premiéru v loňském roce na scéně na náměstí Republiky.

Ve čtvrtek 23. července se na stejném místě odehraje premiéra poetické komedie NOs v režii Viléma Dubničky a Adély Laštovkové Stodolové, po níž budou následovat dvě reprízy

24. a 25. července. Tanečně pohybová inscenace pro 6 herců a tanečníků propojí pod otevřeným nebem klasickou činohru a tanec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám