Hlavní obsah

Pes agresívního bubeníka pokousal strážníka

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý v jednu hodinu odpoledne prováděl strážník zařazený na obvodním ředitelství Městské policie Praha 1 kontrolní činnost v prostoru Staroměstské mostecké věže. Zde si všiml skupinky lidí se dvěma psy, která hrála na bubny.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"Strážník je upozornil, že v tomto prostoru je možné provozovat hudební produkci jen na základě povolení. Dva muži a žena shodně uvedli, že žádné nemají, strážník je proto z místa vykázal. Muž a žena se psy, z nichž jeden byl velice agresívní, výzvy strážníka uposlechli, zatímco druhý muž odmítl odejít s tím, že si může hrát, kde chce. Při dalším řešení přestupku muž začal být agresívní, začal strážníkovi sprostě nadávat a poté na něj zaútočil úderem do obličeje,” informoval mluvčí Městské policie Praha Jan Čihák.

Strážník se začal bránit, přičemž muž nabádal odcházející ženu, aby na strážníka vypustila psa. Když to žena odmítla udělat, muž jí vytrhl vodítko a poštval psa bez náhubku proti strážníkovi. Pes na strážníka zaútočil a kousl ho do nohy. Poté se muž otočil a odešel směrem k ženě a společně začali odcházet.

„Napadený strážník na místo přivolal posilovou hlídku, která muže a ženu se psy dostihla na Smetanově nábřeží," dodal Jan Čihák.

Hlídka muže pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu předala Policii ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám