Hlavní obsah

Pejsci a jejich majitelé si užili psí odpoledne

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohatý program, soutěže, pamlsky, ale i krásné počasí přilákalo ve čtvrtek do Borského parku desítky, možná stovky lidí. V Plzni se totiž konal již pátý ročník akce s názvem Psí den.

Foto: Miroslav Knotek

Psí agility.

Článek

Psí amatéři i profesionálové si mohli změřit síly na překážkovém běhu agility, který probíhal paralelně s programem a připravila jej psí škola Plzeňský pes.  

„Lidé i pejsci byli nadšení, do závodů se nám hlásili zájemci celé odpoledne, a tak jsme je nakonec museli akci prodloužit o další hodinu, než jsme původně zamýšleli,“ přiznal s radostí hlavní organizátor a majitel školy Jan Fiala.  

Úspěch sklidila při všech svých vystoupení také Alena Smolíková, známá například z talentových soutěží Talentmania a Česko Slovensko má talent. Během tří skladeb představila tři různé psy a dvě disciplíny – dogdancing a frisbee.  

Plzeňská formace Pilsen F.A.S.T. návštěvníkům představila disciplínu flyball, která není úplně tak známá jako například zmíněné agility. Při této disciplíně běží pes přes překážky do speciálního odrazového pole pro míček. K vidění byla dále i ukázka práce asistenčních psů od organizace Pomocné tlapky či ukázka obran od Základní kynologické organizace U Viaduktu. Program vrcholil soutěží o NEJ psa, do které se mohl během odpoledne přihlásit se svým čtyřnohým kamarádem kdokoli z široké veřejnosti. Každý registrovaný získal dárkový balíček s psími pamlsky.  

„Naším cílem je nabízet kvalitní produkty bez chemických a umělých přísad. Pro domácí mazlíčky připravujeme vše z poctivých surovin. Vybrat si tak mohou ze široké škály syrových i sušených mas, doplňků a pamlsků. Zkrátka se snažíme propagovat zdravou zvířecí stravu,“ uvedl Milan Soukup, zástupce firmy vyrábějící psí a kočičí pokrmy, která kromě registračních balíčků věnovala i hodnotné ceny pro vítěze soutěží.  

Porota ve složení předsedy Zdeňka Srstky a vedení městského obvodu Plzeň 3 – starosty Radislava Neubauera a místostarostů Radoslava Škardy, Jaroslavy Maříkové a Davida Procházky, svědomitě hodnotila kategorie malých i velkých plemen při soutěži o NEJ psa. Celkem soutěžilo 88 psů, 54 malých a 34 velkých.  

Mezi malými plemeny se nakonec na třetím místě umístil buldoček Diego Ljuby Pelantové, na druhém místě pudl Alwin Kateřiny Flídrové a vítězem se stal Kavalír King Charles Španěl Arčík s majitelkou Lenkou Eisenhamerovou. Na třetím místě v kategorii velkých plemen skončil Quido, štěně německého ohaře Veroniky Pavelkové, druhé místo patřilo Dominice Slavotínkové a její Kofole, fence retrívra. Vítězem se stal kříženec Bojar Aleny Liškové. Zvláštní ocenění udělil Zdeněk Srstka, a to Kristýně Břízové a jejímu bulmastifovi Marleymu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám