Hlavní obsah

Pavel Vítek zazpívá na hradě Karlštejn

Novinky, Janis Sidovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a herec Pavel Vítek vystoupí na Purkrabském dvoře hradu Karlštejn 17. července ve 20:00 hodin. Společně s ním pod širým nebem zazpívají hosté – kolegové z muzikálu Mamma Mia!

Foto: Lenka Hatašová

Pavel Vítek zazpívá znovu na hradě Karlštejn

Článek

„Na Karlštejně budu mít koncert počtvrté. Je to magické místo, a i když nám jednou pršelo, atmosféra je tu vždycky neopakovatelná.“ uvedl zpěvák a původně vystudovaný herec, který bydlí v podhradí už 20 let.

Pavla Vítka na jeho koncertě doprovodí orchestr Top band Jana Smolíka a hosty budou kolegové z muzikálu Mamma Mia! Zpěvák pozval také řevnický dětský sbor Capriccio, s nímž zazpívá píseň ze seriálu Bella a Sebastián „Jednu krásnou zemi znám“ a také vokální kvartet Hlasoplet.   

Repertoár tentokrát nabídne více muzikálových skladeb, ale také hity 60. – 90. let.

„Koncert bude vlastně průřezem největších hitů. Nejen mých vlastních, ale i těch, které jsem měl vždycky rád. Zazpívám tedy i moje oblíbené šlágry - od zpěváků, které jsem obdivoval, kteří mě nějakým způsobem ovlivnili a kterých si vážím... Prozradím jen, že zazní například písně Povídej, Když milenky pláčou, Veď mě dál cesto má nebo Nádherná a z mých osobních hitů nemůžu vynechat písně Má svůj den, Do věží, Holčičko smutná, Modlitba nebo Mám rád vůni tvý kůže,“ vyjmenoval interpret, který momentálně účinkuje v jevištní adaptaci filmové komedie Světáci anebo v muzikálu Mamma Mia!

Vstupenky si mohou zájemci koupit v pokladně hradu Karlštejn, v Infocentru Karlštejn anebo v síti Ticket Art po celé České republice.

Zpěvák a herec Pavel Vítek - absolvent DAMU - se v roce 1987 prosadil hitem "Má svůj den" v české populární hudbě a stal se ikonou zejména ženského publika. V 90. letech se vrátil na špičky hitparád s autorskou písní "Mám rád vůni tvý kůže" a později také s albem "Muzikál", z něhož pochází hit "Asi do věží", nebo duet "Párkrát mlčet", který nazpíval s operní divou Evou Urbanovou.

V roce 1995 Pavla Vítka obsadili Karel Svoboda a Jozef Bednárik do role Stevena v muzikálu Dracula a od té doby patří k nejvyhledávanějším muzikálovým interpretům. Účinkoval v inscenacích Bídníci, Noc na Karlštejně, Postřižiny, Pomáda, Angelika, Miss Saigon, Tři mušketýři a Cikáni jdou do nebe.

Momentálně hostuje u společnosti Háta v divadelní adaptaci filmu Světáci a v pražském Kongresovém centru jako Harry v muzikálu Mamma Mia!. Jeho koncerty jsou typické živou energií a vděčným výběrem repertoáru, který s Pavlem Vítkem zpívá celý sál. V letech 2013 a 2014 absolvoval úspěšná vánoční turné po celé ČR, které navštívilo 15.000 diváků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám