Hlavní obsah

Pavel Šporcl nabídne v Písku strhující mix vážné hudby, popu, rocku i world music

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostory píseckého divadla rozezní ve čtvrtek 28. února jeho charakteristické modré mistrovské koncertní housle, ke slovu ale přijdou i elektrické housle Violectra, které si před časem dovezl z Londýna. Publiku zahraje Pavel Šporcl.

Foto: archiv

Pavel Šporcl s kapelou

Článek

Podtitul posledního Šporclova alba Sporcelain Na perutích hudby do jiných sfér… naznačuje, že opravdu hodlá posluchačům zprostředkovat bohatý hudebně vizuální zážitek, balancující na rozhraní více stylů.

Koncertní provedením nejnovějšího crossoverového alba Sporcelain, v němž program turné projektu Sporcelain staví, sestává jak ze Šporclových vlastních kompozic, tak ze skladeb autorů jako Ota Brousek (Monkey Business), skladatel filmových hitů Ennio Moriccone (za všechny snad nutno jmenovat Tenkrát na západě), bývalý člen Soft Machine Karl Jenkins, belgický šansoniér Jacques Brell, či Roman Holý, leader Monkey Business, který původní studiovou nahrávku produkoval. Pro srovnání, obdobným směrem se vydal např. Jaroslav Svěcený s Vivaldinem, či mnohem dříve Vanessa Mae, Šporcl však nabídne svůj vlastní, i ryze pro něj psaný repertoár, stejně jako adaptace klasické hudbě mnohdy vzdálených autorů.

Pavel Šporcl v rámci velkolepého turné vystoupí s doprovodnou  kapelou Šporcelán, kde vedle něj stanou hnedle dva hráči na klávesové nástroje - za syntezátory Jiří Hutárek a u piana Václav Kramář. Rytmickou sekci tvoří  Ondřej Čech, střídající basovou kytara s kontrabasem, bubeník Zbyněk Raušer, známý např. ze Support Lesbiens a perkusista Tokhi. Poslední jmenovaný má na kontě spolupráci např. s Karlem Gottem, Janou Koubkovou, Vlastou Redlem, Laurou a jejími tygry, UDG, Vesnou Caceres, Mário Bihárim a dalšími.

Více napoví malé video ochutnávky z aktuálního turné:

První ochutnávka                             Druhá ochutnávka

Velkolepý koncert tedy nabídne zážitek jak milovníkům klasických houslí, stejně tak publiku pop rockového stylu a soundu. Začátek akce v 19.30 hodin v píseckém Divadle Fráni Šrámka. Pořádá Centrum kultury Písek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám