Hlavní obsah

Paul Millns a Butch Coulter zahrají poslední zářijový den v Písku

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bluesový večer, ve kterém zazní jak tiché a citlivé balady, tak výbušná směs soulu, blues a rocku, je na programu 30. září v Divadelní kavárně v Písku.

Foto: Petr Hejna

Paul Millns & Butch Coulter

Článek

Paul Millns, britský zpěvák, klavírista a skladatel, zahájil svou hudební kariéru koncem 60. let. Zprvu spolupracoval například s Davidem Crosbym, Ericem Burdonem, Johnem Mayallem a Johnem Martynem. Později se začal věnovat své sólové kariéře a vystupování s vlastní skupinou.

Přestože je často přirovnáván k Joe Cockerovi, Tomu Waitsovi a Randymu Newmanovi, je Paul Millns i jako autor všech svých písní nezaměnitelnou hudební osobností. Napsal také hudbu pro některé evropské filmové produkce - např. píseň Down in the danger zone pro western Maria Müllera Muž na zdi.

V posledních letech byl Paul Millns několikrát v Nashvillu a spolupracoval mimo jiné s Chrisem Neilem, producentem Mike and the Mechanics a Celine Dion. Kromě filmové hudby je autorem i baletních projektů. Vyšlo mu již 14 alb. Ač jméno Paul Millns není v Čechách příliš známé, jeho písničky nejsou v Čechách zcela neznámé. Některé z nich u nás proslavili naši zpěváci (např. Marie Rottrová – Co je mezi námi, lásko aj.).

V zahraničí P. Millns vystupuje většinou se svou kapelou, u nás zahraje společně s Butchen Coulterem. Butch Coulter (Kanada) je kytarista a fenomenální hráč na foukací harmoniku, který hrál například s Jimmy Pagem nebo Mickem Taylorem a dalšími.  

Ohlasy zahraničního tisku:

„Jeho hudba porušuje kategorie, spojuje zemité blues, milostné balady, soul, rock i jazz. Má jeden z nejpůsobivějších hlasů, jaké jste kdy mohli slyšet, a užívá ho, aby vyjádřil všechny emoce, které vkládá do přenádherných textů.“ (Music Week)  

„Charismatický umělec.“ (Daily Telegraph) 

Videa:

Divadelní kavárna Písek, 30. září od 20.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám