Hlavní obsah

Patrioti stále bez porážky

Novinky, Jindřich Krisl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 11. května ve dvě hodiny začal za prudkého deště další zápas amerického fotbalu, kde proti sobě nastoupili domácí Pilsen Patriots a hosté Budweis Hellboys.

Foto: Jindřich Krisl
Článek

Budějovičtí začali zápas neúspěšnou útočnou hrou, ale ani domácím se první drive nepovedl a míč tak opět putoval na stranu Hellboys. Ti ji již dokázali svůj druhý drive využít, Ondřej Koller svůj běh zakončil touchdownem a poslal hosty do vedení 0:6, potvrzení za jeden bod nebylo úspěšné.

Vzhledem k nepřízni počasí oba týmy hlavně běhaly a žádnému z rozehrávačů se nechtělo házet, proto bylo k vidění pouze pár neúspěšných pasů. Tři minuty před koncem poločasu se hostům podařilo dostat se až před end zónu Patriotů, na jeden yard, ale plzeňská obrana udržela a nedovolila Hellboys zvýšit svůj náskok. Plzeňský útok se následně několika hezkými běhy dostal skoro až k end zóně soupeře, ale čas byl nemilosrdný a rozhodčí odpískal poločas.

Druhá polovina zápasu se již nesla jasně pod taktovkou Patriotů. Netrvalo dlouho a univerzál soupisky Jiří Urban srovnal na 6:6 a kopen za bod ještě potvrdil, čímž poslal Patrioty do vedení 7:6. Následný útok Budějovic zmařil obránce Lukáš Dočkal, když zachytil přihrávku soupeře a zaznamenal interception. Na hřiště tedy nastoupil útok Patriots, který nabídnutou šanci využili. QB Patrik Vainer svým během zvýšil na 13:6 a Jiří Urban kopem navýšil na 14:6 pro Plzeň.

Ani další drive se Hellboys nepovedla a po vynuceném fumble míč pokryl plzeňský obránce Milan Hájek. Plzeňané nenechali nic náhodě a z poloviny hřiště zahájili svůj útok. Tento drive dotáhla do konce legenda amerického fotbalu v Plzni – Pavel Tumpach a zvýšil na 20:6 a Jiří Urban ještě přidal kop za 1 bod. Budějovičtí tlačili, ale obrana Patriotů měla všechny jejich běhy pokryté. 

Míče se ke konci zápasu zmocnili Patrioti a dvě minuty před koncem zápasu Pavel Tumpach přidal další TD a zvýšil na konečných 27:6 pro plzeňské Patrioty.

Reklama

Výběr článků

Načítám