Hlavní obsah

Patrioti přivezli z Karlových Varů výhru

Novinky, Jindřich Krisl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý zápas České ligy amerického fotbalu / divize B – Západ zavedl Plzeňské Patrioty na hřiště nováčka soutěže, tým Karlovy Vary Warriors. I tento zápas se jim po čtvrtinách 6:7, 0:13, 0:7 a 0:6 (z pohledu domácího týmu) povedlo dovést do vítězného konce.

Foto: Richard Odehnal, Karlovy Vary Warriors
Článek

Úvod zápasu vyšel lépe domácímu týmu, RB Jakub Choura využil chyby Plzeňské obrany a 80y během otevřel skóre zápasu, potvrzení prvního touchdownu za 1 bod tohoto týmu nebylo úspěšné a Warriors se ujali vedení 6:0. Odpověď ze strany Patriots přišla velmi brzy, RB Pavel Tumpach o 2 minuty později svým 7y během zajistil vyrovnání stavu, následný extra point, kopaný Jiřím Urbanem, byl úspěšný a vedení se ujali Patriots 7:6. Tímto výsledkem skončila i první čtvrtina.

Druhá čtvrtina přinesla velký boj, což mělo za následek zranění dvou runningbacků Plzně - Vladimíra Černého a Marka Maříka, ten ještě před svým zraněním stihl během za 15y navýšit skóre Patriots o dalších 6 bodů. Potvrzení za 1 bod Jirkou Urbanem bylo úspěšné. Do konce poločasu se stav měnil ještě jednou, kdy univerzál plzeňské soupisky Jirka Urban zachycením pasu od QB Patrika Vainera přidal další touchdown a po neúspěšném potvrzení se poločasový stav zastavil na stavu 6:20 ve prospěch Patriots.

Boj na podmáčeném hřišti přinesl i úvod třetí čtvrtiny, hra se přelévala z jedné strany na druhou, pravidelně nastupovaly útoky obou týmů, ovšem bez velkého efektu. Až do momentu, kdy předal QB Patrik Vainer míč Jirkovi Urbanovi a ten během v délce 33y, a následným úspěšným potvrzením za 1 bod, zvýšil náskok na 27:6. Tímto výsledkem skončila třetí čtvrtina zápasu.

Do poslední čtvrtiny nastoupil na pozici QB Larry Lewis, další úspěch v podobě touchdownu si připsal Jiří Urban (9y běh, potvrzení za 1 bod neúspěšné). V již rozhodnutém zápase jsme chtěli dohrát bez dalších zranění, kterých bylo na obou stranách více než dost.

V tomto velice emotivním zápase plných faulů se ovšem zranili dva hráči základní sestavy – Vladimír Černý a Marek Mařík, oba se zraněním ramene. Bohužel pro Vladimíra Černého se jedná o zranění do konce sezóny. 

Reklama

Výběr článků

Načítám