Hlavní obsah

Parní vlaky zahajují sezónu na Křivoklátě

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 4. a v neděli 5. dubna vyjedou historické parní vlaky opět na své trasy. První jízdy vedou na Velikonoce na hrad Křivoklát. Po zimním spánku se v čele vlaku objeví lokomotiva Šlechtična.

Foto: Jiří Cysař

Trasa vlaku

Článek

Vlak vyjede po oba dva dny z nádraží Praha-Braník v 9:14. Cestou zastaví v Berouně, kde bude přepřahat lokomotivu, a pak již bude stoupat kolem řeky Berounky až pod hrad, kde cestující přivítají s velikonočním programem.

V čele vlaku bude Lokomotiva 475.1 - bývala to univerzální parní lokomotiva ČSD vyráběná v letech 1947 – 1950 Škodovými závody v Plzni. Pro svůj elegantní vzhled dostala přezdívku Šlechtična. Lokomotiva byla určená pro vozbu dálkových rychlíků, osobních vlaků a také pro dopravu rychlých nákladních vlaků. Dnes slouží pro tyto historické jízdy.

Pro účastníky jízdy parním vlakem platí, že při předložení platných rodinných a zpátečních jízdenek získají účastníci 50procentní slevu vstupného na prohlídku hradu. Samotná jízda vlakem z doby našich dědečků a babiček je pro děti i dospělé velkým zážitkem, a když k tomu přidáme prohlídku hradu a návštěvu velikonočních trhů, máme nádherný den plný zážitků. 

Na hradě bude na dolním nádvoří připraven veliký řemeslný jarmark a tvůrčí dílničky pro děti. K vidění bude i bohatý program pro malé i velké diváky plný písniček, zvyků, divadla a kejklířů. K tomu všemu budete moci ochutnat jedinečné speciality dřívějších dob a vše zapít zeleným velikonočním pivem.

Reklama

Výběr článků

Načítám