Hlavní obsah

Parkovací systém v Hradci Králové vstoupí do provozu 30. dubna

Novinky, Redakce Novinky

Vláda ČR v pondělí večer sice zrušila nařízení o zákazu placeného parkování s platností od úterý 28. dubna, v Hradci Králové bude parkovací systém v provozu od čtvrtka 30. dubna.

Foto: Magistrát města Hradce Králové

Velké náměstí - ilustrační foto

Článek

Kontrola parkovacích karet či úhrady parkovného a případný postih ze strany městské policie bude však v následujících dnech ještě v režimu domluvy a především informování, že systém zpoplatněného parkování v Hradci Králové je již v provozu.

„Takovouto změnu nelze zavést ze dne na den. Veřejnost potřebuje čas, aby se o obnovení zpoplatnění a regulace parkování dozvěděla, ne každý tuto informaci zaznamenal. Strážníci tak v prvních dnech obnovení zpoplatnění parkování budou přestupky řešit domluvou. Ale samozřejmě v případech, kdy řidiči, kteří budou této tolerance zneužívat nebo mají bohatou historii přestupků, již bude třeba k sankcím přistoupit,“ uvedl primátor města Alexandr Hrabálek.

Městská policie bude také v těchto dnech dávat řidičům za stěrače informační letáčky, že parkovací systém je již v provozu a je třeba dodržovat jeho pravidla.

„Toto přechodné období ale nelze stanovit na několik týdnů, dodržování pravidel parkování v našem městě se tak bude postupně kontrolovat důsledněji. Především v zónách v lokalitě Velkého náměstí a v Okružní ulici pod nadjezdem, kde jsou parkovací místa určená na konkrétní rezidenty, bude třeba pravidla začít dodržovat co nejdříve,“ dodal primátor.

Společnost ISP nyní postupně zapíná parkovací automaty a virtuální platební systémy, vše by mělo být v provozu od 30. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám