Hlavní obsah

Paraglidisté se zřítili krátce po startu z Lysé hory

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U pádu dvou paraglidistů zasahovali v úterý záchranáři společně s horskou službou na severní straně Lysé hory. Jeden z mužů po pádu utrpěl těžké zranění.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Událost byla operačnímu středisku nahlášena po dvacáté hodině. K místu ihned vyjely pozemní posádky z Frýdku-Místku, Nošovic a vzlétl také vrtulník leteckých záchranářů.

Na svahovém padáku letěli dva muži (jednalo se o tandemový seskok), kteří havarovali při startu z Lysé hory. Po pádu z výšky okolo čtyř metrů se ještě oba muži kutáleli po kamenitém svahu dolů. 

"Dvaatřicetiletý instruktor utrpěl zranění dolní končetiny, byl ošetřen a transportován pozemní posádkou na úrazovou ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku. Druhý z mužů utrpěl vážná poranění. Pacient byl po nárazu při vědomí, zasahující lékař u něj však zjistil poranění hlavy, hrudníku a horní končetiny. I tento postižený byl ošetřen v rámci první lékařské pomoci a poté letecky transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám