Hlavní obsah

Pálavské vinobraní odtajnilo program a slibuje jedinečnou atmosféru i novinky

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmašedesátý ročník Pálavského vinobraní odtajnil program a všichni, kdo mají zájem do Mikulova od 12. do 14. září přijet, si již mohou zajistit vstupenky. Během slavností vína, moravské gastronomie a bohaté kulturní nabídky se na pódiu představí řada populárních zpěvaček, zpěváků a skupin.

Foto: archiv Město Mikulov
Článek

Na čtyřech hudebních scénách se vystřídá rozmanitá skladba hudebníků a vrcholem vinobraní je sobotní krojovaný průvod, následující družinu s králem Václavem IV. a královnou, šarmantní Chantal Poullain. 

Hlavní koncerty v amfiteátru přivítají Lucii Bílou, Celeste Buckingham, Anetu Langerovou, Michala Hrůzu a hudební skupiny 4TET, Gipsy.cz, Divokej Bill, Support Lesbiens, IMT Smile a Polemic.

Pódium na Náměstí nabídne řadu cimbálových muzik, dechových souborů a radost budou mít i příznivci mluveného slova. Organizátoři pozvali také Báru Basikovou se skupinou Medicimbal, Věru Martinovou, Wabiho Daňka s Milošem Dvořáčkem, skupinu Apolloband s Petrem Spáleným nebo francouzsko-belgické hudební uskupení Orchestre International du Vetex.

V hlavním sále zámku se po celé tři dny koná Národní soutěž vín Mikulovské vinařské podoblasti s veřejnou ochutnávkou. Víno a burčák budou opět bohatě zastoupeny i ve Vinařském městečku v Kapucínské ulici, letos zde navíc probíhá i setkání vinařů s Bakchem, bohem vína a nespoutaného veselí.

Vinařskou tematiku a řízené degustace najdete také v zámeckém sklepení a na terase u Udírenské věže. V zahradě u zámku vyroste opět mnoho stánků s dobrým jídlem či tradičními řemesly a odehraje se zde celodenní program pro nejmenší, například školička malých kejklířů a komediantů, lukostřelecká soutěž, rytířské klání nebo výcvik dravců.

„Nově předprodej vstupenek zajišťuje také společnost Ticketstream, se kterou jsme navázali letos spolupráci. Organizace vinobraní se tak posouvá o další stupeň profesionality," uvedla Marcela Koňáková, ředitelka pořadatelské společnosti Mikulovská rozvojová.

Kompletní program i veškeré informace o předprodeji a prodeji vstupenek lze najít na webových stránkách Pálavského vinobraní 2014 – www.palavske-vinobrani.cz, které se již brzy dočkají nového designu.

Reklama

Výběr článků

Načítám