Hlavní obsah

Padesátiny habartovské školy uctila i oldiesdiskopárty

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos uplynulo padesát let od otevření nového školního areálu v ulici Karla Čapka v Habartově. Během celého roku si tu společně toto jubileum připomínali prostřednictvím konání zajímavých akcí jako např. Dne otevřených dveří, Školní akademie či vytvořením brožury o městě.

Foto: Aleš Plevka

V soutěži o nejlepší převlek nejvíce zaujal "modrý Elvis" alias ředitel školy Václav Riedl. Odměnou mu byl báječný dort.

Článek

Posledním velkým podnikem, uzavírajícím tento vskutku hektický školní rok, se stala neformální oldiesdiskopárty, kterou tu zorganizovali pro někdejší absolventy základní školy.

Termín byl stanoven na pátek 22. června od osmé hodiny večerní do druhé ranní a podtitulem bylo heslo Zlatá šedesátá až osmdesátá. Tomu odpovídala např. i výzdoba sálu, kde vyjma černobílých fotografií školy z doby její výstavby dominovaly plakáty tehdejších domácích i zahraničních popových i rockových hvězd. Atmosféru dotvářely pestrobarevné balónky a konfety.

Někteří z návštěvníků se navíc nechali inspirovat větou z plakátu, která sdělovala, že retro oblek je vítán, a tak asi třetina ze zhruba sedmi desítek tanečníků dorazila v oděvech evokujících dobu minulou. Za to se jim dostalo možnosti nechat se za malou úplatu zvěčnit profesionálním fotografem.

Krátce po osmé hodině se program rozjel. Úvod byl velmi krátký, došlo především na slavnostní přípitek, který pronesl ředitel školy Mgr. V. Riedl. Poté se na parket vrhla taneční skupiny H. Králové, která si přichystala dvě vystoupení, přičemž především to druhé ve stylu slavných Poupat sklidilo zasloužené ovace.

Následně již dění ovládla kapela Sortiment z Mostu, která již podruhé přivedla Habartováky skvěle do varu. Zněly hity české, slovenské i anglické a to ty starší i moderní. Podstatné bylo, že taneční parket nezůstával nikdy prázdný a to ani při tom, když skupina vyprodukovala polku či valčík. I když tedy nebylo narváno, přítomné osazenstvo se báječně bavilo.

V přestávkách, kdy si členové kapely dopřávali zaslouženého oddychu, byl  čas vyplněn několika soutěžemi. Společně jsme zavzpomínali na populární "čáru" nebo hádali interprety a názvy hitů z let minulých. Pro úspěšné soutěžící byly připraveny drobné ceny jako diplomy, propagační bloky a propisky, butonky a pohledy s logem školy nebo cukrovinky, které jsou dodnes na trhu a známe je z našeho dětství.

Okolo půl jedenácté přišlo na řadu i vyhodnocení hlasování o nejzdařilejší převlek. S jasnou převahou několika desítek hlasů zvítězil ředitel školy, jehož jsme si pracovně překřtili na "modrého Elvise". Odměnou se mu stal velký dort, který imitoval hliněné hřiště s kuličkami a důlkem. Celý korpus byl navíc lemovaný populárními barevnými céčky. Vítěz se záhy o svou sladkou odměnu se všemi podělil.

Od půlnoci bylo již vše jen v režii kapely Sortiment, která se o zábavu s bravurou postarala až do druhé hodiny ranní, kdy na parketě vydržela již jen dvacítka statečných.

Reklama

Výběr článků

Načítám