Hlavní obsah

Otomar Dvořák křtil další ze svých knih

Novinky, Petra Kulhánková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Kulturním klubu v Žebráku pokřtil ve středu 11. listopadu spisovatel Otomar Dvořák svou nejnovější knihu s názvem Vřeteno osudu. Hlavní postavou románu je všem dobře známý básník, dramatik a sběratel lidové poezie Karel Jaromír Erben.

Foto: Petra Kulhánková

Autor knihy Otomar Dvořák vlevo, uprostřed starosta Žebráku Mgr. Daniel Havlík a nakladatel knihy Vřeteno osudu Josef "Pepson" Snětivý při křtu knihy.

Článek

Spisovatel a scénárista Otomar Dvořák si jako místo křtu své nové knihy vybral Žebrák nejen kvůli tomu, že je místním rodákem, ale K. J. Erben zde prožil nejhezčí léta svého života a našel zde svoji manželku Barboru. Proto se v Žebráku odehrává i velká část Dvořákova nového románu.

Ukázky z knihy přečetl sám autor, ale také vedoucí kulturního klubu Petra Kulhánková a nakladatel knihy Josef "Pepson" Snětivý, který program též moderoval a obohatil svou hrou na saxofon. Jako speciální host vystoupil autorův spolužák, hudebník Jan F. Bartoš. V rámci večera měli diváci možnost zhlédnout premiéru dokumentárního filmu o pražském pobytu miletínského rodáka Karla Jaromíra Erbena.

Vzhledem k tomu, že Karel Jaromír Erben je autorem jediné divadelní hry Sládci, která čerpá svůj námět ze života v pivovaře, křtilo se, jak jinak, pivem. Slavnostního přípitku se ujal spisovatel Otomar Dvořák a starosta města Žebrák Daniel Havlík.

Reklama

Výběr článků

Načítám