Hlavní obsah

Otevřený turnaj iboccie v Osové Bítýšce se vydařil

Novinky, Stanislav Merunka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Centru kultury a sportu obce Osová Bítýška se v sobotu 22. září konal již druhý ročník otevřeného turnaje integrované boccie o Pohár starosty obce.

Foto: Jiří Semicz

Stupně vítězů 1.místo Boulos z Brna, 2.místo BC Lavičky Fr. Malce a 3. místo Team Milana Bartůňka z Velkého Meziříčí

Článek

Turnaj uspořádal pro Asociaci integrovaných sportů Handicap Sport Club Velké Meziříčí o. s. společně s iSK Vysočina. 

Zahájení turnaje se zúčastnil starosta obce Osová Bítýška Josef Mach, místostarosta obce doc. Ing. Jaroslav Katolický Ph. D., ředitel školy Základní školy Osová Bítýška Mgr. Milan Malý a zástupce Asociace integrovaných sportů Ladislav Kratina.

Slavnostní předání sportovních dresů

Při zahájení byli Ondřejem Dubnem, jedním ze zástupců pořadatele a organizátora charitativního koncertu Muzikanti dětem 2012, jehož výtěžek byl věnován sportovnímu sdružení Handicap Sport Club Velké Meziříčí, předány sportovní dresy pro sportovce HSC Velké Meziříčí. Tyto dresy byly mimo jiné pořízeny z výtěžku koncertu.

Turnaj a sportovní odvětví pro všechny

Po oficialitách začal turnaj iboccie, jehož se zúčastnilo 12 družstev. Což  v celkovém počtu činilo bezmála 60 sportovců, bez rozdílu věku, pohlaví a postižení. Věkové rozpětí sportovců bylo od nejmladších ve věku 7 až 8 let po hráče ve věku 60 let. Turnaj se odehrál na čtyřech kurtech upravených na hru iboccia a bylo celkem sehráno 36 velmi napínavých zápasů. 

Finále vyznělo pro sportovce z Brna 

Ve finále turnaje se rozhodovalo až v nastavené hře (prodloužení). Tým Boulos z Brna pod vedením Petra Horáčka vybojoval výhru nad domácím družstvem BC Lavičky Františka Malce, kdy v základní hře byl výsledek 5:5. V nastavené hře byl výsledek 1:0. V boji o třetí místo se utkalo domácí družstvo Milana Bartůňka z Velkého Meziříčí s družstvem Naši+3MNV pod vedením Jiřího Charváta ml. Třetí místo si vybojovalo družstvo Milana Bartůňka. 

Postup do druhé celostátní ligy

Vítězný tým Boulos z Brna si zajistil pro příští rok účast v celorepublikové druhé lize iboccie. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám