Hlavní obsah

Osvojitelé strávili uplynulou neděli v Mirakulu

Novinky, Rostislav Kadlec

Krásné počasí s příjemnými letními teplotami přivítalo tuto neděli osvojitelské rodiny v zábavném parku Mirakulum v Milovicích, kam vyrazily strávit společný den naplněný nevšedními zážitky.

Foto: Archiv CPNRP Litoměřice

Vodní svět byl tentokrát otevřen a návštěvníci parku toho využili.

Článek

Akci pořádalo litoměřické Centrum pro náhradní rodinnou péči, které se podpoře náhradních rodin dlouhodobě věnuje. Tentokrát se výletu účastnilo 12 dospěláků a 15 dětí, kteří přijeli z Ústecka, Teplicka, Litoměřicka, ale také z dalších částí Ústeckého kraje.

„Podle reakcí dětí i rodičů si myslím, že očekávání všech byla naplněna. O legraci, touhu zkusit si zdolat překážky nebo vyzkoušení všemožných atrakcí nebyla nouze. Bylo vidět, že všichni si celý den hezky užili a snad tedy mohu směle tvrdit, že se výlet podařil,” zhodnotila výlet do Mirakula koordinátorka programů CPNRP pro rodiny s dětmi Charlotta Kočí.

Oproti loňské návštěvě zábavného parku byl v provozu také vodní svět, takže bylo možné využít slunečné počasí do sytosti. Bylo však třeba myslet na pokrývky hlavy a opalovací krémy, protože slunce pálilo celou dobu.

Litoměřické Centrum pro náhradní rodinnou péči organizuje podobné akce v průběhu celého roku. Hlavní náplní práce CPNRP je dlouhodobá podpora rodin s dětmi v náhradní rodinné péči. Centrum pomáhá jak osvojitelům, tj. rodinám, které si opuštěné děti adoptovaly, tak také pěstounským rodinám. Zajišťuje odbornou pomoc při řešení akutních rodinných problémů, ale také odborná školení nebo zábavné programy.

Reklama

Výběr článků

Načítám