Hlavní obsah

Ostrostřelecký ples láká nevšedním programem

Novinky, Jana Elbelová

Již po čtvrté obohatí plesovou sezónu na Chomutovsku Ostrostřelecký ples, který se uskuteční 1. března v Kulturním domě Jirkov. Od 20 hodin bude hrát především k tanci oblíbená chomutovská kapela Úlet.

Foto: Jana Elbelová
Článek

Nebude chybět ani plesová tombola, v níž návštěvníci mohou zkusit své štěstí a vyhrát některou z více než dvou set cen. Ples pořádaný chomutovskými ostrostřelci nabídne však mnohem více.

Neodmyslitelnou součástí je totiž soutěž o střeleckého krále či královnu plesu. Této střelecké soutěže se mohou zúčastnit všichni hosté plesu po zaplacení padesátikorunového startovného. Odměnou pro vítěze bude v letošním roce divočák.

Součástí programu je i slavnostní nástup uniformovaných členů Chomutovské ostrostřelecké společnosti, při němž se uskuteční některé sborové ceremonie. K vidění tak bude například tzv. sabrage, tj. setnutí láhve sektu šavlí, kterou provede trojnásobný držitel titulu „Král střeleb“, třicetiletý Unterjäger Jan Matěcha.

Dobovou atmosféru plesu tvoří kromě působivé architektury kulturního domu právě muži v uniformách, ale i stylové dámy s vějíři v dlouhých plesových róbách. Vhodný společenský oděv je vyžadován také od návštěvníků plesu. Džíny jsou zapovězeny. I proto patří Ostrostřelecký ples mezi ty vyhledávané.

„Jsme rádi, že Ostrostřelecký ples získal mezi lidmi své jméno. Chodí celé party, které chtějí strávit zábavný večer v dobré společnosti a pořádně si zatančit. A to vše na úrovni. Hlásí se nám o vstupenky někdy i několik měsíců předem. V letošním roce jsme zahájili prodej vstupenek 14. ledna a jen během tohoto prvního dne se jich prodalo přes padesát. Očekáváme tedy větší zájem hostů než v minulém roce. Přesto však ještě lze zakoupit vstupenky na balkón - a to v Infocentru v Jirkově,” sdělila organizátorka plesu Mgr. Jana Elbelová. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám