Hlavní obsah

Ostroff open air festival 2012 ve Zdíkově u Vimperka

Novinky, Dalibor Szenci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První ročník hudebního festivalu, který představí několik hvězd a špičku amatérských kapel různých stylů, se bude od 30. června konat na historickém zámeckém ostrově uprostřed obce Zdíkov v chráněné krajiné oblasti Šumava nedaleko města Vimperk.

Foto: Dalibor Szenci

OSTROFF OPEN AIR FESTIVAL 2012

Článek

Akce, kterou si na svá bedra vzala crossover kapela OSA Killers s podporou obce Zdíkov, je v těchto končinách ojedinělá. Na pódiu se od brzkých deseti hodin dopoledne představí celkem 14 kapel různého hudebního zaměření. Areál bude připraven i na nepřízeň počasí, a to velkokapacitními stany a také zastřešeným hledištěm pro diváky, aby si každý mohl nerušeně vychutnat svojí oblíbenou kapelu.

Bohaté občerstvení, příjemná obsluha a sociální zařízení jsou samozřejmostí. Stanové městečko a parkoviště bude hned vedle areálu.

A na které kapely se můžete těšit?

KURTIZÁNY Z 25. AVENUE - Charismatický Tomáš Vartecký známý také z Lucie, Wanastových Vjecí či ze soužití se zpěvačkou Annou K a jeho srdcová kapela, která se po menších personálních změnách vrací na hudební pódia s Tomášem u kytary i mikrofonu. Kapela neztratila na své dravosti a bude vrcholem tohoto festivalu.

IMODIUM - Kapela patří díky své energické show k vyhledávaným festivalovým atrakcím, o čemž svědčí více než dvacítka hudebních přehlídek, na kterých Imodium každoročně vystoupí. V roce 2007 převzala skupina cenu za 3. místo v kategorii Objev roku v anketě časopisu Report-žebřík. Na kontě mají tři alba, z toho nejnovější s názvem Polarity.

BAGS - Tuhle kapel si pořádně užijete! Bags jsou talentovaná mladá kapela, která si díky pilnému koncertování a účasti v hudebních soutěžích vybudovala silnou fanouškovskou základnu. Kapela byla vybrána mezi šest nejtalentovanějších uplynulého roku.

DIMEBAGS FROM HELL (PANTERA REVIVAL) - Pocta legendární americké kapele, která se stala jedním s tvůrců tvrdého metalu 90.let. Originál již bohužel slyšet nemůžete, jelikož kytarista Dimebag Darrell byl při jednom z koncertů zastřelen. Zazní největší pecky vybrané ze všech alb, které jsou věnovány památce tohoto skvělého kytaristy.

U2 REVIVAL - A aby toho nebylo málo i pocta této celosvětově známé irské kapely nebude chybět. Bono Vox a jeho parta jsou sice ještě mezi námi, ale tihle kluci se nestydí zahrát letité hity jakými jsou One, With or Without You, Beautiful Day a mnoho dalších.

KYANID - Mladá krumlovská kapela, která zvítězila v talentové soutěži Vpoho a odehrála více než padesátku koncertů přijede představit album Růžová.

E.O.S. - Našlápnutý hardcore ze Stochova ovlivněný kapelami Hatebreed, Soulfly či Pro-pain. Nemilosrdný nářez zpívaný v rodném jazyce.

OSA KILLERS - pořádající crossover kapela, která na této akci pokřtí svou druhou dlouho očekávanou nahrávku Babylon, která bude pro všechny návštěvníky zcela zdarma.

BANNED SPACE - Tvrdě elektronický projekt Honzy Vozáryho a Romana Špičky. Oba dva jsou v současnosti členy kapely Banana Zeros a H. Vozáry zároveň členem legendární kapely OCEÁN.

Dále vystoupí B.A.S. hrající covery kapel z 80.let, WAYFUCK-parta mladých týpků, nové styly nové trendy, prostě si jedou svojí, ALBATROS - zkušení harcovníci se svým nabitým bigbítem, TWISTR-místní zdíkovská parta a nakonec DECHDEHTU-spolek 14-25 lidí hrající na všechno, co je zrovna po ruce.

WWW.OSTROFF.CZ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám