Hlavní obsah

Ostravští skauti donesli Betlémské světlo do institucí i do rodin

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 23. prosince dostal ostravský primátor Tomáš Macura od ostravského oddílu Modrý šíp Betlémské světlo. Totéž světlo skauti předali hejtmanu Moravskoslezského kraje Ivo Vondrákovi.

Foto: Josef Zajíc

Ostravští skauti předali světlo na Magistrát města Ostravy.

Článek

Primátor města Ostravy Tomáš Macura poděkoval za předání Betlémského světla a informoval, že světlo bude hořet na vrátnici Magistrátu města Ostravy a bude k dispozici pro další zájemce.

V 9.30 hodin Betlémské světlo doputovalo na krajský úřad, kde skauty přijal hejtman Ivo Vondrák, přijetí se zúčastnil i hejtmanův náměstek Lukáš Curylo. Oba se skauty podiskutovali.

„Plamínek z betlémské jeskyně symbolizuje mír a pokoj. Moc se mi líbí tradice, kdy si lidé chodí pro Betlémské světlo a rozsvěcují si jej doma, nosí ho svým blízkým a přátelům. Světlo, které nám skauti přinesli, je k dispozicic u nás, na krajském úřadě. Budu rád, když si jej k nám lidé přijdou připálit,” pozval hejtman zájemce.

Ostravští skauti Betlémské světlo pod vedením svých vedoucích světlo zapálili v sobotu 21. prosince na nádraží v Ostravě-Svinově s cílem v pondělí světlo roznést do ostravských institucí a také dál do rodin.

Po odchodu z krajského úřadu Moravskoslezského kraje se rozdělili. Jedna skupina odnesla Betlémské světlo na Ostravsko-opavské biskupství a druhá světlo postupně roznesla do všech veřejných knihoven v městě Ostravě.

Podle informací od vedoucích skautského oddílu Modrý šíp je v Ostravě 14 organizací, které se zabývají turistikou, přírodovědou, ochranou životního prostředí, ale také sportem a kulturou. V Ostravě je v současné době 1272 členů organizace Junák - Český skaut.

V Moravskoslezském kraji je organizováno něco okolo 5 tisíc členů. O členství je velký zájem. Chybí ale vedoucí a klubovny.

V České republice je v současné době v organizaci více než 66 000 členů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám