Hlavní obsah

Ostravští karatisté úspěšně zahájili sezónu v Praze na evropském poháru

Novinky, Radek Vráblík

Ostravští karatisté úspěšně zahájili závodní sezónu v Praze na evropském poháru. Na poháru reprezentovalo 12 závodníků Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava - dvanáctičlenná výprava vybojovala v Praze jednu zlatou medaili a šest stříbrných.

Foto: Jakub Škoda
Článek

V kategorii KATA (jde o stínový způsob boje s několika imaginárními soupeři) držitelek bílého a žlutého pásu do 8 let vybojovala Amálie Ondroušková zlatou medaili a zajistila si tak postup na Mistrovství Evropy WUKF (Verona, Itálie – 10. - 16. června).

Amálie je svěřenkyní trenérky Veroniky Škodové držitelky mistrovského stupně technické vyspělosti v KARATE (1st Dan, černý pás), která zde na evropském poháru také startovala a to v kategorii Seniorek ve stylu SHOTOKAN-ryu Karate 18 - 35 let a vybojovala pro ostravskou reprezentaci stříbrnou medaili. Trenérka Veronika Škodová vede v klubu tréninky pro nejmenší od 4 let.

Reprezentantka Michaela Klimšová, která startovala v kategorii KATA kadetek 15 - 20 let, získala stříbrnou medaili a v Kumite dorostenek +55kg vybojovala po těžkém boji také stříbrnou medaili. Ve finále nastoupila proti reprezentantce národního týmu Rumunska. Michaela trénuje pod vedením hlavního trenéra Miloše Škody 2nd Dan a Rudolfa Bzdyla 1st Dan.

Také nám dvě bronzové medaile unikly jen o malý kousek. V kata chlapců bílého a žlutého pásu (11 - 14 let) toto místo vybojoval Jakub Ferad a v kategorii chlapců do žlutého pásu od 6 do 8 let toto umístění vybojoval Jakub Pochman. U Jakuba Ferada byla shoda výsledné známky s bronzovou pozicí, ale nakonec rozhodla v jeho neprospěch nejvyšší známka.

Ostravský klub také na tento pohár postavil tři KATA týmy (3členné) - ty závodily v kategorii -14 let. Tým ve složení Kristýna Filipová, Jan Stolár a Dušan Galamb s názvem ATTFIS „B“ vybojoval tři stříbrné medaile.

Dále pak tým ve složení Amálie Ondroušková, Jiří Pochman a Jakub Ferad s názvem ATTFIS „A“ vybojoval čtvrté místo a v neposlední řadě tým ve složení David Šebek, Oliver Stiller a Jakub Pochman s názvem ATTFIS „C“ skončil na pátém místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám