Hlavní obsah

Ostravští karatisté přivezli ze dvou turnajů 23 medailí

Novinky, Miloš Škoda

V sobotu 18. března se závodníci Shotokan Karate Klubu ATTFIS Ostrava zúčastnili mezinárodního turnaje v Polském městě Zawadzkie: XXIII. Rada regentów - International Karate Championships.

Foto: Miloš Škoda

Reprezentace klubu na Mistrovství ČR

Článek

S 25 závodníky se ostravský celek stal nejpočetnějším týmem ze zahraničí na turnaji. Organizátoři tohoto turnaje si velkých týmů opravdu váží a jako poděkování předali zástupci klubu ATTFIS tréninkové lapy a obrovský boxovací pytel.

„Kdybychom na turnaji nebyli autobusem, měli bychom pravděpodobně problém tyto ceny vůbec dopravit do Ostravy,” usmál se Jakub Škoda, který ceny přebíral.

Karatisté na turnaji vybojovali celkem 14 medailí, z nichž pět bylo zlatých, dvě stříbrné a sedm bronzových. V celkovém pořadí se ostravský celek zapsal na skvělé 7. místo z 39 klubů z Polska, České republiky a Slovenska. Další zahraniční celky byly až daleko za klubem ATTFIS a ten se tak stal nejúspěšnějším českým a zahraničním klubem na turnaji.

Nejúspěšnější byla šestiletá Sabina Světlíková

Na turnaji měli ostravští karatisté 43 startů, z nichž 3 měla právě Sabina Světlíková, která vybojovala dvě zlaté a jednu bronzovou společně v týmu ATTFIS C (Kurková - Olejníková - Světlíková). Umístila se pak na skvělém sedmém místě v celkovém pořadí všech závodníků turnaje.

Další dvě zlaté medaile připsal na konto klubu Filip Šiler a s jednou zlatou medailí se do historie píše také Vojtěch Válek, který zvítězil všechny zápasy bez ztráty jediného bodu a celkem zvítězil 13:0. Dominik Trubianský pak vybojoval dvě medaile (jedno stříbro a jeden bronz) ve velmi velké konkurenci.

Ostravský celek na 5. místě

Na mistrovství České republiky Shotokan-ryu (SKIF CZ), které se konalo v neděli 26. března v Hradci Králové pak Ostravané vybojovali 9 medailí - 7x zlato, 1x stříbro a 1x bronz. Klub reprezentovalo celkem 11 závodníků.

V týmech získali ostravští karatisté 6 zlatých medailí - kata tým žen ve složení Bunčková - Pásková - Šilerová a kata tým mužů ve složení Kostka - Ferad - Válek. Dále pak vybojoval Marek Kostka v kumite mužů -76 kg skvělou stříbrnou medaili a titul vicemistra ČR pro rok 2017. Ostravský celek se zapsal na 5. místě z 28 klubů ČR.

Dominik Trubianský mistrem ČR 2017

Mistrem ČR se stal Dominik Trubianský, který zvítězil v kata mladší žáci do 7. kyu a pak vybojoval ještě bronzovou medaili v kategorii kata st. žáci do 6. kyu.

„Chtěl bych poděkovat všem závodníkům za skvělou reprezentaci klubu na obou turnajích. Všem moc gratulujeme k úspěchům,” dodal jménem klubu manažer Jakub Škoda.

Reklama

Výběr článků

Načítám