Hlavní obsah

Ostravští karatisté dobyli mistrovství ČR

Novinky, Miloš Škoda

Ostravští karatisté zažili další úspěšný závodní víkend, v sobotu startovali na Otevřeném mistrovství Opolszczyzny WKF v polském Prudniku a v neděli završili sezonu na mistrovství ČR v Hradci Králové. Celkem na obou turnajích vybojovali 49 medailí - 21x zlato, 22x stříbro a 6x bronz.

Foto: Jakub Škoda

Hlavní trenér klubu pan Miloš Škoda se svým svěřencem Markem Kostkou po MČR.

Článek

Největší úspěch přišel až na konci pololetí

Na mistrovství ČR SKIF dominovali zástupci ostravského klubu ATTFIS s 10 tituly mistra ČR a 18x zlatou medailí. Mistry ČR v individuálních kategoriích se stali: Dominik Trubiánský (2x), Vojtěch Válek, Alex Kozubal, Jakub Ferad a po dlouhé době také bojovník v kategorii kumite mužů - Marek Kostka.

Kata a kumite týmy ve složení: Martina Kašparová (2x), Nikola Chybíková (2x), Eliška Čubová (2x), Dominik Trubiánský, Vojtěch Válek, Jakub Ferad (2x), Alex Kozubal a David Šebek.

“Chtěl bych jménem Shotokan Karate Klubu ATTFIS Ostrava poděkovat všem za vzornou reprezentaci v obou dnech a pogratulovat k úspěchům,” uvedl týmový manažer Jakub Škoda.

Velice spokojený z MČR vyšel Jakub Ferad, který se stal mistrem ČR v kumite, vicemistrem v kata, bronzovým medailistou v kata a dvakrát mistrem v týmu. Dobře z MČR vyšel také malý talent Dominik Trubiánský, který je trojnásobným mistrem ČR v karate SKIF. Vybojoval zlato v kata i kihon a ještě získal zlato v kumite týmu žactva. “Pro Dominika a i ostatní jsou úspěchy ta obrovská motivace bojovat i nadále a zlepšovat se jak na tréninku, tak poté předvádět stejně dobré výsledky na závodech,” krátce okomentovala trenérka Veronika Škodová (2. Dan)

Karatisté na turnaji v Prudniku: 13 závodníků = 13 medailí

Na mezinárodním turnaji v Polském městě Prudnik startovalo za klub 13 závodníků, někteří však neuspěli, protože teprve sbírají zkušenosti a konkurence byla veliká. Klub ze sobotního turnaje dovezl 13 medailí - 3x zlato, 7x stříbro a 3x bronz. Zlaté medaile vybojoval tým děvčat - Eliška Čubová, Nikola Chybíková a Martina Kašparová.

Marek Kostka mistrem ČR v kumite muži 

Po deseti letech se vrátil, aby se stal znovu mistrem ČR. Tuto dlouhou dobu se ale nepřipravoval a netrénoval, ba naopak na MČR se připravoval jeden trénink před mistrovstvím. Soupeři nedokázali skórovat ani v jednom zápase. Porazil dva soupeře 3:0 před časovým limitem a ve finále vyhrál 2:0! "Podpora týmu byla obrovská, všem děkuji," řekl Marek Kostka.

“Někomu start a případný úspěch Marka Kostky na mistrovství ČR připadal bez dlouhodobé přípravy absolutně nereálný, ale celý trenérský tým Markovi věřil, že uspěje. Chtěli bychom Markovi poděkovat, že ze sebe dostal maximální výkon i přes své zdravotní problémy,” okomentoval hlavní trenér klubu pan Miloš Škoda (2. Dan).

“Shromažďujeme veškeré výsledky, které udělali naši členové v tomto pololetí, a určitě vydáme vyhodnocení úspěchu v této sezóně,” uvedl předseda klubu Miloš Škoda (2. Dan)

Kompletní výsledky klubu z obou turnajů naleznete na webových stránkách klubu www.ATTFISKARATE.cz/úspěchy-klubu

Reklama

Výběr článků

Načítám