Hlavní obsah

Ostravští herci uvedou v Praze Shakespearovu komedii Marná lásky snaha

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komedii Marná lásky snaha uvedou ostravští herci v rámci Letních shakespearovských slavností v Praze, a to ve dnech 2., 3. a 4. srpna. Režisérem úspěšné inscenace, která je dílem ostravské produkce PaS de Theatre, je Ondrej Spišák.

Foto: PaS de Theatre

Herci Albert Čuba, Vladimír Polák, David Punčochář a Josef Kaluža v komedii Marná lásky snaha.

Článek

Inscenace měla premiéru na Letních shakespearovských slavnostech v Praze už loni, kdy se setkala s příznivým ohlasem. Skutečností je, že pravidelné návštěvníky Letních shakespearovských slavností v Praze zaujali ostravští  už několikrát, šlo o inscenace Komedie omylů a Romeo a Julie. Pro ty, kteří v Praze Marnou lásky snahu neviděli, je zde možnost letos, navíc jde o hru, která se v divadlech zase až tak často neinscenuje. 

V hlavních rolích se v režii Ondreje Spišáka představí Albert Čuba, Vladimír Polák, Kateřina Janečková a Lada  Bělašková, dále Jiří Sedláček, David Punčochář, Tomáš Jirman, Jan Fišar nebo Josef Kaluža.

V představení, které se hraje na Nejvyšším purkrabství Pražského hradu, má zajímavou složku i živá hudba - vévodí jí zvuk violoncella v podání  Američanky s polskými kořeny, jejíž jméno je Ashia Greszik.

Na inscenaci se podílejí vesměs herci z různých ostravských divadel a herci, kteří měli či mají s Ostravou nějaké pouto, ať už angažmá či Janáčkovu konzervatoř. Herecké obsazení doplňuje Michal Kavalčík, který je v mediálním světě znám jako Ruda z Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám