Hlavní obsah

Ostravští basketbalisté vstoupili úspěšně do druhé poloviny základní části 1. ligy

Novinky, Marek Gerych

Basketbalistům ostravského Snakesu se podařilo po třech prohrách v řadě konečně prolomit smolnou sérii a na palubovce týmu Basketbal Olomouc zvítězili 95:89.

Foto: Marek Gerych
Článek

Druhou polovinu základní části 1. ligy mužů začínal Snakes Ostrava výjezdem na horkou půdu basketbalistů Olomouce, kteří v této sezóně ještě doma nezakusili hořkost porážky, a tak na ostravské čekala těžká zkouška.

První čtvrtina naznačila, že se bude hrát velmi útočný basketbal. V první polovině utkání držel střelecky hosty Vašek Bujnoch, který zaznamenal 20 bodů. Velkou zásluhu na dobré hře ostravských měl také Radek Kouřil, který výborně dirigoval svůj tým a svými nezištnými přihrávkami (v utkání celkem 15 asistencí) zásoboval střelce Ostravy nejen pod košem, ale i na perimetru. Především díky těmto dvěma hráčům vedli hosté v poločase 53:50.

V druhé polovině utkání se podařilo ostravským zastavit nejlepšího střelce domácích Jiřího Dedka. Tohoto úkolu ze zhostil na jedničku zkušený Michal Palát, který Dedka nepustil prakticky k ničemu. Do poslední části utkání vstupoval Snakes s jednobodovým náskokem za stavu 72:71. V závěru utkání pětice hostí Kouřil, Palát, Hošek, Horkel, Šiko prokázala velkou zkušenost a dovedla svůj tým k nečekané výhře v poměru 95:89.

Ostravě tak patří po 10 kolech 4. příčka v zatím velmi vyrovnané tabulce východní části soutěže. V dalším zápase přivítají hráči Snakesu tým Nového Jičína, kterému sice patří prozatím 7. místo, ale který má stejnou bilanci jako Ostrava. Utkání se odehraje 3. prosince od 17 hodin na hale v Plzeňské ulici.

BK Snakes Ostrava: Bujnoch 29 b. Kouřil 17 b. Šiko, Horkel 12 b. Říčka 7 b. Lukáč, Smolka 5 b. Hošek, Palát 3 b. Zikl 2 b. Jakel 0 b.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám